Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To VW Group στρέφει ξανά τη Seat κατά της Alfa Romeo

Ελλάδα 2:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To VW Group στρέφει ξανά τη Seat κατά της Alfa Romeo

ΝΕΑ

To VW Group στρέφει ξανά τη Seat κατά της Alfa Romeo

ΝΕΑ

Στο στόχαστρο των Γερμανών του VW Group φαίνεται πως μπήκε ξανά το ιταλικό πάθος το οποίο πρεσβεύεται από την Alfa Romeo. Έτσι, ένα από τα πρώτα πράγματα που έθεσε ως στόχο ο νέος CEO του ομίλου, Herbert Diess, είναι να φέρει τη Seat σε ρόλο ανταγωνιστή της Alfa. ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement

«Πρέπει να τοποθετήσουμε τη Seat λίγο ψηλότερα στη συνείδηση του αγοραστικού κοινού. Πιο νεανική, πιο σπορ, πιο επιθυμητή, πιο συναισθηματική», είπε ο Diess. «Σήμερα η Seat έχει πολύ καλύτερη γκάμα απ’ ότι πριν από μερικά χρόνια και έχει το νεότερο σε ηλικία πελατολόγιο στον όμιλό μας. Πιστεύω πως αυτό το brand έχει μεγάλες προοπτικές. Για τους συνομήλικους μου η Alfa Romeo είναι μία φανταστική εταιρεία αλλά όσο τη θυμάμαι, έχει πτωτική πορεία. Ρωτήστε κάποιον ηλικίας 25 έως 35 ετών για την Alfa, δεν θα έχει ιδέα τι είναι».

Η ανεξαρτητοποίηση της Cupra ως παρακλάδι επιδόσεων της Seat αποτελεί ένα μέρος του μακροχρόνιου πλάνου του ομίλου που θέλει την ισπανική μάρκα να προσφέρει συναίσθημα, τη Skoda οικονομικά μοντέλα και τη VW λίγο απ’ όλα.

Όλα αυτά ενώ δεν έχει περάσει πολύς καιρός απ’ όταν ο τότε Διευθύνων Σύμβουλος του VW Group, Ferdinand Piech, είχε επιδιώξει ανεπιτυχώς να πάρει την Alfa Romeo από το FCA Group.

Advertisement
Advertisement