Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

VW Golf GTE Skylight με ηχοσύστημα 3.110 Watt! (+video)

Ελλάδα 7:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

VW Golf GTE Skylight με ηχοσύστημα 3.110 Watt! (+video)

ΝΕΑ

VW Golf GTE Skylight με ηχοσύστημα 3.110 Watt! (+video)

ΝΕΑ

Κάθε χρόνο η Volkswagen προετοιμάζει μια σειρά από ενδιαφέροντα πρωτότυπα βασισμένα σε Golf GTI που δημιουργούνται από φοιτητές για το Φεστιβάλ Lake Wörthersee στην Αυστρία.

Advertisement
Advertisement

Παρότι η φετινή εκδήλωση επηρεάστηκε αισθητά από την πανδημία, αυτό δεν εμπόδισε την αυτοκινητοβιομηχανία να παρουσιάσει τελικά το πρωτότυπο Golf GTE Skylight.

Όπως συνέβη και με το GTE HyRace το οποίο είδαμε το προηγούμενο έτος, και το νέο GTE Skylight διαθέτει επίσης plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης.

Το Skylight υιοθετεί πολλές σχεδιαστικές πινελιές που το διαφοροποιούν ουσιαστικά από το Golf GTE παραγωγής στο οποίο και βασίζεται. Θα παρατηρήσατε βέβαια το ειδικό χρώμα με τα γραφικά Lapiz Blue και Catalina Blue στο λευκό αμάξωμα, το οποίο συνδυάζεται αρμονικά με τροχούς 20 ιντσών.

Advertisement
Advertisement

Οι λαβές των θυρών φωτίζονται ενώ τα πίσω φώτα διαθέτουν λευκά LED γραφικά σε σκούρο φόντο. Το μεγαλύτερο πίσω σπόιλερ και οι ποδιές στις πλευρές δανείζονται από το γνωστό μας Golf R, μαζί με τις απολήξεις της εξάτμισης που αποτελούνται από ανοξείδωτο ατσάλι, εννοείται με εκτύπωση 3D.

Στο εσωτερικό τώρα, το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό του πρωτότυπου μοντέλου είναι το έμβλημα GTE πάνω από την κεντρική οθόνη αφής, το οποίο αντιδρά κατά την επιτάχυνση αλλάζοντας χρώμα.

Advertisement

Επιπλέον, η μπλε επένδυση στα σπορ καθίσματα ταιριάζει με τις επίσης μπλε λεπτομέρειες στο ταμπλό, το τιμόνι και τις πόρτες. Η επιλογή του συγκεκριμένου χρώματος έχει συμβολική σημασία, καθώς το GTE σχετίζεται με το μπλε (αντίστοιχα το GTI με το κόκκινο και το GTD με το μαύρο).

Παράλληλα, ένα εντυπωσιακό ηχοσύστημα απόδοσης 3.110 Watt δίνει βροντερό παρών και είναι αρκετό προκειμένου να οργανωθεί ένα υπαίθριο πάρτι. Ένα άλλο αντικείμενο που θα βρείτε επίσης στο χώρο αποσκευών είναι ένα ηλεκτρικό skateboard για τις κοντινές διαδρομές σας.

Advertisement

Το Skylight διαθέτει όπως αναμενόταν τον βενζινοκινητήρα 1.4 TSI αλλά και έναν ηλεκτροκινητήρα, με συνέπεια η συνδυασμένη ισχύς να φτάνει τους 245 ίππους και η ροπή τα 400 Nm. Η ισχύς μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς μέσω ενός εξατάχυτου αυτόματου κιβωτίου DSG, με την αρωγή πάντα του ηλεκτρονικού διαφορικού XDS.

Η μπαταρία των 13 kWh τώρα, παρέχει αρκετή ενέργεια προκειμένου να παρέχει ηλεκτρική αυτονομία για περίπου 60 km, ενώ, η ρυθμιζόμενη ανάρτηση DCC διασφαλίζει ότι μπορείτε να κινηθείτε τόσο άνετα όσο και δυναμικά, ανάλογα βέβαια με τις εκάστοτε συνθήκες.

Advertisement

Συνολικά 16 φοιτητές εργάστηκαν επάνω στο συγκεκριμένο project. Μάλιστα, τρεις από αυτούς συμμετείχαν επίσης στο concept car του περασμένου έτους, μεταφέροντας την εμπειρία τους στην ομάδα.

Για όσους θέλουν να δουν το Golf GTE Skylight από κοντά, θα πρέπει να γνωρίζουν πως εκτίθεται ήδη στο εργοστάσιο της Volkswagen Autostadt, στο Wolfsburg της Γερμανίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Volkswagen: Στην Ελλάδα το εργαστήριο της Ευρώπης!
Συγκριτική δοκιμή: Volkswagen Golf GTI vs Golf GTD
Σε πλατφόρμα της Volkswagen το ηλεκτρικό SUV της Fisker