Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Σε πλατφόρμα της Volkswagen το ηλεκτρικό SUV της Fisker

Ελλάδα 7:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σε πλατφόρμα της Volkswagen το ηλεκτρικό SUV της Fisker

Mobility

Σε πλατφόρμα της Volkswagen το ηλεκτρικό SUV της Fisker

Mobility

Το πλάνο για την παραγωγή ενός πολυτελούς ηλεκτρικού SUV από την Fisker που θα βασίζεται στην πλατφόρμα MEB της VW προχωρά καθώς μετά την ανακοίνωση της σύναψης συνεργασίας με την Magna Steyr για την κατασκευή του αυτοκινήτου η εταιρία αποκάλυψε πως η τιμή του θα ξεκινά από τα 32.000 ευρώ.

Advertisement
Advertisement

Το Fisker Ocean θα είναι ένα ηλεκτρικό μοντέλο με έντονο εμπορικό ενδιαφέρον καθώς μεταξύ άλλων η εταιρία ανακοίνωσε πως η τιμή εκκίνησης του αυτοκινήτου εκτιμάται στα 32.000 ευρώ, κάτι ιδιαίτερα ελκυστικό για ένα μεσαίο SUV με πολυτελή χαρακτήρα.

Η πρώτη σημαντική είδηση που αφορά το Ocean είχε να κάνει με την χρήση της ηλεκτρικής πλατφόρμας MEB της Volkswagen ως βάση για το μοντέλο. Πρόκειται για μια κίνηση που εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική της VW για αξιοποίηση της ΜΕΒ για διάφορα project πέραν αυτών εντός του ομίλου. Από την άλλη πλευρά για την Fisker η χρήση μιας έτοιμης πλατφόρμας ενός μεγάλου κατασκευαστή είναι σαφώς μια πιο οικονομική και τεχνολογικά αξιόπιστη λύση.

Fisker Ocean

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες το Ocean θα έχει μήκος 4,6 μέτρα και θα διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες συνολικής απόδοσης 306 PS ενώ θα χρησιμοποιεί μπαταρία 80 kWh η οποία θα δίνει μια αυτονομία της τάξης των 500 km.
Τον περασμένο Αύγουστο η Fisker επιβεβαίωσε την υπογραφή συμφωνίας με την Magna Steyr για την παραγωγή του αυτοκινήτου στις εγκαταστάσεις της Καναδο-Αυστριακής εταιρίας στο Graz. Σύμφωνα με αυτή την συμφωνία η παραγωγή θα ξεκινήσει μέσα στο τέταρτο τρίμηνο του 2022 ενώ εξετάζεται και η προοπτική κατασκευής του τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Κίνα.

Fisker Ocean

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πρόσω ολοταχώς για το χρηματιστήριο οδεύει η Fisker!
Fisker EMotion: Προ των πυλών το ηλεκτροκίνητο σεντάν
Νέο Volkswagen Multivan T7: Teaser για το εσωτερικό