Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Βρετανία: Νέα πτώση σημείωσε η παραγωγή αυτοκινήτων!

Ελλάδα 13:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Βρετανία: Νέα πτώση σημείωσε η παραγωγή αυτοκινήτων!

ΝΕΑ

Βρετανία: Νέα πτώση σημείωσε η παραγωγή αυτοκινήτων!

ΝΕΑ

Για δωδέκατο συνεχόμενο μήνα τα εργοστάσια μειώνουν την παραγωγή τους σε διψήφιο ποσοστό

Advertisement
Advertisement

Η παραγωγή αυτοκινήτων στη Βρετανία μειώθηκε κατά 16% και τον Μάιο με αποτέλεσμα να καταγράφει συνεχόμενη πτώση για δώδεκα μήνες εξαιτίας της μειωμένης ζήτησης από τους καταναλωτές και της συνεχιζόμενης απειλής περί άτακτου Brexit  σύμφωνα με την Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων και Εμπόρων της χώρας (SMMT).

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν πληγεί επίσης από την τεράστια πτώση πουλ καταγράφουν τα αυτοκίνητα με πετρελαιοκινητήρες εξαιτίας των νέων κανονισμών για τις εκπομπές ρύπων.

Advertisement
Advertisement

Η Βρετανία τον Μάιο κατακεύασε 116.035 αυτοκίνητα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η SMMT. Η παραγωγή προς εξαγωγή μειώθηκε κατά 13%, ενώ για την εγχώρια αγορά κατέγραψε μείωση 26%.

Η παραγωγή στο πεντάμηνο έχει καταγράψει πτώση 21% εξαιτίας και του γεγονότος πως κάποια εργοστάσια έκλεισαν τον Απρίλιο προετοιμαζόμενα για ένα άτακτο Brexit. Ωστόσο η ημερομηνία εξόδου της Βρετανία από την ΕΕ αναβλήθηκε για τον Οκτώβριο με ότι και αν σημαίνει αυτό για την εγχώρια παραγωγή αυτοκινήτων.

Η SMMT προειδοποίησε ότι σε περίπτωση άτακτου Brexit στα τέλη Οκτωβρίου θα προκαλέσει τεράστια προβλήματα στις αυτοκινητοβιομηχανίες και η αύξηση των δασμών θα τους κοστίσει δισεκατομμύρια λίρες.

Advertisement

«Δώδεκα συνεχόμενοι μήνες πτώσης στον κλάδο κατασκευής αυτοκινήτων στη Βρετανία αποτελούν σοβαρή ανησυχία και υπογραμμίζει για άλλη μια φορά τη σημασία της γρήγορης σύναψης μιας συμφωνίας Brexit», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της SMMT Mike Hawes.

Η Nissan, η Toyota και η Honda είναι μεταξύ των αυτοκινητοβιομηχανιών που κατασκευάζουν αυτοκίνητα στη Βρετανία, μαζί με τη Mini και την Rolls-Royce της BMW, τη Bentley του Volkswagen Group, τη Jaguar Land Rover του ομίλου Tata και τη μονάδα Vauxhall που ανήκει στον όμιλο PSA.

Advertisement