Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Βρετανία: Απαγορεύεται το κινητό τηλέφωνο κατά την οδήγηση

Ελλάδα 16:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Βρετανία: Απαγορεύεται το κινητό τηλέφωνο κατά την οδήγηση

ΝΕΑ

Βρετανία: Απαγορεύεται το κινητό τηλέφωνο κατά την οδήγηση

ΝΕΑ

Μια κυβερνητική πρωτοβουλία στη Βρετανία επιδιώκει το τελευταίο διάστημα να απαγορεύσει τη χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση.

Advertisement
Advertisement

Η χρήση κινητού τηλεφώνου πίσω από το τιμόνι θα απαγορευτεί, με την κυβέρνηση να ξεκινά σειρά κινήσεων για την επικαιροποίηση του νόμου σύμφωνα πάντα με τον τρόπο που επιβάλλει η σύγχρονη τεχνολογία.

Η διαβούλευση, που ανακοινώθηκε από τον υπουργό μεταφορών, θα εξετάσει το κλείσιμο ενός νομικού κενού, σύμφωνα με το οποίο οι οδηγοί μπορούν να διωχθούν για χρήση κινητού τηλεφώνου πίσω από το τιμόνι εάν εκτελούν «διαδραστική επικοινωνία», όπως τηλεφωνική κλήση, γραπτό μήνυμα ή χρησιμοποιώντας το διαδίκτυο.

Το τρέχον κενό σημαίνει ότι όσοι χρησιμοποιούν τα τηλέφωνά τους για σκοπούς όπως η λήψη φωτογραφιών ή η βιντεοσκόπηση κατά την οδήγηση δεν παραβιάζουν τεχνικά τον νόμο.

Advertisement
Advertisement

Το Υπουργείο Μεταφορών (DfT) διενήργησε μια επικαιροποίηση του νόμου σύμφωνα με την οποία και αυτοί οι οδηγοί θα παραβιάζουν σαφώς το νόμο και θα δέχονται ανάλογες ποινές.

Ωστόσο, η κυβέρνηση δήλωσε ότι αναγνωρίζει πως τα κινητά τηλέφωνα χρησιμοποιούνται συνήθως και για την πραγματοποίηση ανέπαφων πληρωμών. Ως εκ τούτου, ο νόμος θα περιλαμβάνει μια εξαίρεση που επιτρέπει στους οδηγούς να πληρώνουν για αγαθά και υπηρεσίες από το κάθισμα του οδηγού – όπως ένα γεύμα σε πακέτο σε ένα εστιατόριο ή διόδια – εφόσον το όχημα είναι ακινητοποιημένο.

Advertisement

Ο Έντμουντ Κινγκ, πρόεδρος της AA, σχολίασε: «Δεν υπάρχει δικαιολογία για τη χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, οπότε είμαστε ευτυχείς ότι αυτό το κενό στο νόμο δεν θα υφίσταται πλέον.

«Τα τηλέφωνα κάνουν πολύ περισσότερα από τις κλήσεις και τα μηνύματα, οπότε, είναι σωστό να αλλάξει ο νόμος για να συμβαδίζει με την τεχνολογία. Tweets, TikTok και Instagram snap μπορούν να περιμένουν μέχρι το επόμενο πάρκινγκ.

Advertisement

«Αυτοί οι νέοι κανόνες θα αποσαφηνίσουν το νόμο και θα βοηθήσουν τους οδηγούς να συνειδητοποιήσουν ότι αυτή η επικίνδυνη πράξη μπορεί να έχει τις ίδιες άσχημες συνέπειες όσο η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

Διαβάστε ακόμη:

Κινητό τηλέφωνο από την Porsche

Advertisement

Audi: “Πράσινο φως” για επιπλέον λειτουργίες και μετά την αγορά του αυτοκινήτου

Κάντε το αυτοκίνητό σας σαν καινούργιο!