Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Βόμβα με τη νέα ιαπωνική αυτοκρατορία που έρχεται

Ελλάδα 1:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Βόμβα με τη νέα ιαπωνική αυτοκρατορία που έρχεται

ΝΕΑ

Βόμβα με τη νέα ιαπωνική αυτοκρατορία που έρχεται

ΝΕΑ

Τα δεδομένα στην αυτοκίνηση αλλάζουν ραγδαία, με νέους πανίσχυρους παίχτες να μπαίνουν στο παιχνίδι, είτε αυτόνομοι, είτε συνεργαζόμενοι με υπάρχουσες αυτοκινητοβιομηχανίες…

Advertisement
Advertisement

Ενα αδιαμφισβήτητο θηρίο μπαίνει στην αυτοκίνηση, μετά τον Κινέζο γίγαντα Xiaomi που παρουσίασε το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής.

Η Sony, μπαίνει στο αυτοκίνητο με την Afeela, την εταιρεία που ίδρυσαν από κοινού με την Honda. Η κοινή εταιρεία ανακοίνωσε ότι με πακτωλό χρημάτων, θα δημιουργήσει μια πλήρη γκάμα νέων μοντέλων με σκοπό να ανταγωνιστεί την Tesla.

Οικονομικά, η Afeela υποστηρίζεται από εκτεταμένoυς πόρους και την εμπειρία των δύο ιδρυτικών της εταιρειών. Η Sony φέρνει στο τραπέζι την πρωτοποριακή της τεχνολογία και την εμπειρία στον ψηφιακό κόσμο, ενώ η Honda προσφέρει την εμπειρογνωμοσύνη της στην αυτοκινητοβιομηχανία και την παραγωγή οχημάτων. Μαζί, οι δύο εταιρείες έχουν δεσμευτεί να επενδύσουν σημαντικά κεφάλαια για την ανάπτυξη και την παραγωγή των ηλεκτρικών οχημάτων Afeela, αναμένοντας ότι η επένδυση αυτή θα αποφέρει σημαντική απόδοση με την αύξηση της ζήτησης για ηλεκτρικά οχήματα.

Advertisement
Advertisement

Η Afeela, συμμετείχε μάλιστα στην εφετινή Έκθεση Τεχνολογίας CES επιδεικνύοντας το πρωτότυπ,  πρώτο μοντέλο της. Αυτό ήταν στην πιο εξελιγμένη μορφή του, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Έτσι, μπορούμε να δούμε με μεγαλύτερη σαφήνεια πώς θα είναι το καινούργιο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο όταν θα μπει σε διαδικασία παραγωγής.

Ωστόσο, η είδηση δεν ήραν μόνο το όχημα καθαυτό. Τα στελέχη της εταιρείας ανακοίνωσαν ότι πρόκειται να δημιουργήσουν ακόμα δύο νέα μοντέλα ως το 2030. Απώτερος στόχος τους είναι να ανταγωνιστούν την Tesla, τόσο στην αμερικανική αγορά όσο και παγκοσμίως.

Advertisement

Έτσι, εκτός από το sedan μοντέλο, σκοπεύουν να εξελίξουν και κατασκευάσουν ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα σχετικά μικρών διαστάσεων το οποίο να είναι σχετικά προσιτό οικονομικά όσο και ένα SUV.

Advertisement

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το τετράθυρο μοντέλο της Aleela αναμένεται να παρουσιαστεί εντός της επόμενης χρονιάς. Το SUV αναμένεται το 2027, ενώ το προσιτότερο καινούργιο μοντέλο θα το δούμε το 2028 ή αργότερα.

Σε ό,τι αφορά στο πρώτο μοντέλο της εταιρείας ανακοινώθηκε ότι θα έχει μπαταρίες ιόντων λιθίου ενεργειακής χωρητικότητας 91 kWh και δύο ηλεκτροκινητήρες μέγιστης συνδυαζόμενης ισχύος 489 ίππων.

 

Advertisement

Φυσικά, τα ηλεκτρονικά συστήματά του και το infotainment θα προέρχονται από τη Sony, γεγονός που μας κάνει να πιστεύομε ότι θα είναι σύγχρονα και θα ικανοποιούν σε σημαντικό βαθμό την ανάγκη για ενημέρωση και ψυχαγωγία οδηγού και επιβατών.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Αυτό είναι το Xiaomi SU7!
Το αυτοκίνητο της Sony οδηγείται και με χειριστήριο από PS5!
Honda HR-V: Αναβαθμίζει την online εμπειρία
Σε video clip το αυτοκίνητο της Sony (+video)