Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το αυτοκίνητο της Sony οδηγείται και με χειριστήριο από PS5!

Ελλάδα 7:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το αυτοκίνητο της Sony οδηγείται και με χειριστήριο από PS5!

ΝΕΑ

Το αυτοκίνητο της Sony οδηγείται και με χειριστήριο από PS5!

ΝΕΑ

Ο γίγαντας των ηλεκτρονικών φέρνει στα αυτοκίνητα που θα κατασκευάζει μαζί με την Honda κάτι από την εμπειρία του με τις κονσόλες video games. Η εταιρική σχέση της Sony και της Honda, η οποία ιδρύθηκε το 2022 για να συνεργαστούν σε ένα εγχείρημα για ηλεκτρικά οχήματα, οδήγησε στην δημιουργία της εταιρίας Sony Honda Mobility.

Advertisement
Advertisement

Το παρθενικό τους δημιούργημα, το Afeela EV, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά ως concept στην CES πέρυσι και φέτος έκανε το ντεμπούτο του ένα πιο εκλεπτυσμένο πρωτότυπο σχεδόν παραγωγής.

Τα αποκαλυπτήρια στη CES πήραν μια απροσδόκητη τροπή όταν ο Izumi Kawanishi, πρόεδρος και COO της Sony Honda Mobility, παρουσίασε το ανανεωμένο Afeela κάνοντας επιδέξιους ελιγμούς στη σκηνή χρησιμοποιώντας ένα χειριστήριο PlayStation 5, μαγνητίζοντας το κοινό με αυτή τη μοναδική παρουσίαση.

Το Afeela που εμφανίστηκε φέτος παρουσιάζει ενδιαφέρουσες αναβαθμίσεις. Ο κομψός σχεδιασμός του ενσωματώνει πλέον παραδοσιακούς πλευρικούς καθρέφτες αντί για κάμερες, έναν επανασχεδιασμένο μπροστινό προφυλακτήρα με σπόιλερ και προβολείς που διαθέτουν ένα πιο καμπυλωτό προφίλ.

Advertisement
Advertisement

Οι πιο παρατηρητικοί σημειώνουν παχύτερες κολόνες, ένα νέο μαύρο διακοσμητικό πάνω από την πινακίδα κυκλοφορίας και ένα πρόσθετο στοιχείο που προεξέχει από τον πίσω προφυλακτήρα.

Το Afeela παρουσιάστηκε αρχικά ως Vision-S concept στη CES 2020 και έχει υποστεί σημαντικές βελτιώσεις στο εσωτερικό του. Η καμπίνα, στην οποία κυριαρχούν οι οθόνες, παρουσιάζει έναν τροποποιημένο καθρέφτη οπισθοπορείας, ένα νέο τιμόνι τύπου yoke και δύο ασύρματους φορτιστές smartphone.

Advertisement

Επιπλέον, μια κάμερα τοποθετημένη στο ταμπλό παρακολουθεί τις δραστηριότητες του οδηγού. Όσον αφορά τις επιδόσεις, το Afeela φιλοξενεί μια διάταξη διπλού κινητήρα με χαρακτηριστικά τετρακίνησης.

Advertisement

Κάθε κινητήρας αποδίδει Κάθε κινητήρας, που κατανέμεται στον μπροστινό και τον πίσω άξονα, αποδίδει 245 ίππους και αντλεί ενέργεια από μια μπαταρία ιόντων λιθίου 91,0 kWh.

Οι επιλογές φόρτισης περιλαμβάνουν φόρτιση συνεχούς ρεύματος έως 150 kW και φόρτιση εναλλασσόμενου ρεύματος έως 11 kW.

Η Sony Honda Mobility σχεδιάζει να ξεκινήσει την παραγωγή του Afeela το 2025, ενώ το άνοιγμα των βιβλίων παραγγελιών έχει προγραμματιστεί για το ίδιο έτος.

Advertisement

Και για να μην ξεχνιόμαστε, μία εικονική εμπειρία οδήγησης του Afeela θα είναι διαθέσιμη στο Gran Turismo 7 φέτος μέσω μιας ενημερωμένης έκδοσης, προσφέροντας στους video gamers μια γεύση αυτού του καινοτόμου οχήματος πριν από τη φυσική του κυκλοφορία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ένα βήμα πριν την παραγωγή το ηλεκτρικό των Sony και Honda (+ video)
Σε video clip το αυτοκίνητο της Sony (+video)
Θα μπορούμε να αγοράσουμε το Afeela των Honda και Sony;