Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Volvo: Τα δημοφιλή SUV της σειράς XC είναι ετοιμοπαράδοτα

Ελλάδα 12:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Volvo: Τα δημοφιλή SUV της σειράς XC είναι ετοιμοπαράδοτα

ΝΕΑ

Volvo: Τα δημοφιλή SUV της σειράς XC είναι ετοιμοπαράδοτα

ΝΕΑ

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει έντονo ενδιαφέρον για τα SUV, χάρη στα πλεονεκτήματα που διαθέτουν από πλευράς χώρων και άνεσης αλλά και δυνατοτήτων κίνησης πέρα από την άσφαλτο, ενώ την ίδια στιγμή τα σύγχρονα, εξηλεκτρισμένα συστήματα πρόωσης περιορίζουν σημαντικά την κατανάλωση και τις εκπομπές τύπων.

Advertisement
Advertisement

Ο τελευταίος παράγοντας, σε συνδυασμό φυσικά και με όλα τα άλλα πλεονεκτήματα των SUV αλλά και χάρη στο υψηλό επίπεδο ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας που παρέχουν, έχει καταστήσει όλα τα SUV της σειράς XC της Volvo εξαιρετικά δημοφιλή στη χώρα μας.

Προκειμένου λοιπόν να ικανοποιήσει τη ζήτηση και οι πολυάριθμοι οπαδοί των Volvo XC να μπορέσουν να αποκτήσουν άμεσα αυτό που επιθυμούν η Volvo Car Hellas εξασφάλισε και διαθέτει άμεσα στην ελληνική αγορά έναν αριθμό από ετοιμοπαράδοτες εκδόσεις των XC40 Recharge P6, XC60 MHEV και XC90 MHEV. Οι οποίες όπως άλλωστε και όλα τα μοντέλα της σουηδικής εταιρείας συνοδεύονται από 5ετή εγγύηση και αντίστοιχης διάρκειας οδική βοήθεια.

Άμεσα διαθέσιμα λοιπόν είναι το XC60 MHEV στις εκδόσεις του B4 και Β5 των 197 και 235 ίππων, που με τον προηγμένο σχεδιασμό και τις «έξυπνες» τεχνολογίες του, κάνει τις διαδρομές στην πόλη και τον αυτοκινητόδρομο πιο άνετες και απολαυστικές. Και οικονομικές -στοιχείο ιδιαίτερα σημαντικό στις μέρες μας- χάρη στην ήπια υβριδική υποβοήθηση με το παράλληλο ηλεκτρικό κύκλωμα των 48V των συγκεκριμένων εκδόσεων.

Advertisement
Advertisement

Φυσικά αντίστοιχα χαμηλές είναι και οι εκπομπές CO2, ενώ εξαιρετικός είναι ο συνδυασμός του δίλιτρου turbo κινητήρα βενζίνης με το αυτόματο κιβώτιο των 8 σχέσεων. Στάνταρ είναι και η τετρακίνηση, που σε συνδυασμό και με την αυξημένη απόσταση από το έδαφος καθιστά το XC60 ικανό να κινηθεί με άνεση και ασφάλεια σε κάθε είδους τερέν.

Ακόμα μεγαλύτερη άνεση από πλευράς χώρων και περισσότερη πολυτέλεια παρέχει η ναυαρχίδα της Volvo, το XC90 που και αυτό είναι άμεσα διαθέσιμο στην MHEV έκδοση B5. Και εδώ ο turbo των 2.000 κυβικών υποβοηθάται όποτε υπάρχει ανάγκη από τον ηλεκτροκινητήρα του ήπια υβριδικού συστήματος των 48V.

Advertisement

Oι 235 ίπποι που αποδίδει κινούν άνετα και χωρίς πίεση το πολυτελές, τετρακίνητο SUV, που μπορεί να κινηθεί με άνεση σε κάθε είδους επιφάνεια και δρόμο. Ειδικά στις εθνικές οδούς το ταξίδι είναι απολαυστικό αλλά και με ιδιαίτερα χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και με φιλικότητα προς το περιβάλλον.

Advertisement

Mε μηδενική επιβάρυνση του περιβάλλοντος γίνονται οι μετακινήσεις με το επίσης ετοιμοπαράδοτο ηλεκτρικό XC40 Recharge P6. Εδώ ο πανίσχυρος ηλεκτροκινητήρας των 231 ίππων κινεί τους εμπρός τροχούς και εξασφαλίζει πολύ καλές επιδόσεις (0-100 χλμ./ώρα σε 7,4 δευτερόλεπτα), ενώ η μπαταρία των 69,0 kWh επιτρέπει στο ηλεκτρικό SUV να καλύψει μέχρι και 423 χιλιόμετρα, τιμή που κάνει τον οδηγό να μην έχει κανένα άγχος για την αυτονομία.

Με άνεση και ασφάλεια, ενώ η φόρτιση της μπαταρίας είναι και εύκολη και γρήγορη, τόσο με wallbox των 11,0 kWh όσο και με ταχυφορτιστή DC (συνεχούς ρεύματος). Αν η ισχύς του τελευταίου φτάνει τα 150 kW η φόρτιση έως το 80% της χωρητικότητα της μπαταρίας είναι υπόθεση που διαρκεί λιγότερο από 32 λεπτά της ώρας.

Advertisement

Το ετοιμοπαράδοτο Volvo XC40 Recharge P6 έχει μηδενικό φόρο εταιρικής χρήσης και θα υπόκειται και στην επιδότηση της δεύτερης φάσης του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά». Επίσης, όπως κάθε αμιγώς ηλεκτρικό Volvo Recharge, συνοδεύεται από δωρεάν συντήρηση 3 ετών και ολοκληρωμένο προαιρετικό πακέτο τριετούς ασφάλισης.