Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Volvo: Σε συνομιλίες για συγχώνευση με την Geely

Ελλάδα 14:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Volvo: Σε συνομιλίες για συγχώνευση με την Geely

ΝΕΑ

Volvo: Σε συνομιλίες για συγχώνευση με την Geely

ΝΕΑ

Η νέα οντότητα θα έχει το μέγεθος, τη γνώση και τους πόρους για να γίνει ηγέτης στον εν εξελίξει μετασχηματισμό της αυτοκινητοβιομηχανίας, ανέφερε σε ανακοίνωση η κινεζική εταιρεία.

Advertisement
Advertisement

Η κινεζική Geely ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με τη σουηδική Volvo για συγχώνευση των δύο εταιρειών σε μια αυτοκινητοβιομηχανία παγκόσμιας εμβέλειας. Η Zhejiang Geely Holding Group, η μητρική της Geely Automobile, απέκτησε τη Volvo από τη Ford το 2010. Η νέα οντότητα θα έχει «το μέγεθος, τη γνώση και τους πόρους για να γίνει ηγέτης στον εν εξελίξει μετασχηματισμό της αυτοκινητοβιομηχανίας», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η συγχώνευση θα δημιουργήσει μια εταιρεία αξίας περίπου 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως η Ford Motor. Όπως μεταδίδει το Reuters, η νέα οντότητα θα περιλαμβάνει μάρκες όπως η Volvo, η Geely, η Lynk & Co και η Polestar.

Advertisement
Advertisement

Τον Oκτώβριο, η Volvo ανακοίνωσε ότι θα συγχωνεύσει τα τμήματα μηχανολογικής εξέλιξης και μεταποίησης με αυτά της μητρικής Geely, δημιουργώντας μια μονάδα για την προμήθεια των Lotus, LEVC, Lynk και Proton.

H Geely Automobile πούλησε 1,36 εκατ. οχήματα το 2019 και σκοπεύει να πουλήσει 1,4 εκατ. οχήματα φέτος. Η Volvo πούλησε λίγο πάνω από 700.000 οχήματα πέρυσι.

Η Geely Holding κατέχει επίσης το 9,7% της Daimler που αποκτήθηκε το 2018, το 49,0% της Proton που απέκτησε το 2017 και έχει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών στην Lotus.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Αποκλειστικό! Αυτές είναι οι αλλαγές στους δασμούς των αυτοκινήτων

Advertisement

Τον Ιούνιο το σχέδιο για την ηλεκτροκίνηση

Προσωρινή άδεια οδήγησης και στην οθόνη του κινητού σου!