Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Volkswagen: Πως θα βελτιώσει το ID 3

Ελλάδα 7:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Volkswagen: Πως θα βελτιώσει το ID 3

ΝΕΑ

Volkswagen: Πως θα βελτιώσει το ID 3

ΝΕΑ

Ο διευθυντής ανάπτυξης Frank Welsch σχεδιάζει ήδη αναβαθμίσεις στο νέο μοντέλο Volkswagen ID 3 και αποκαλύπτει τα σημεία, που κατά τη γνώμη του πρέπει να επικεντρωθούν οι βελτιώσεις.

Advertisement
Advertisement

 

Ναι έχετε δίκιο η Volkswagen μόλις πρόσφατα αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του ID 3. Αλλά όπως και με κάθε καλός μηχανικός, ο προϊστάμενος του τμήματος R&D  της Volkswagen Frank Welsch σκέφτεται ήδη για τρόπους βελτίωσης του.

Advertisement
Advertisement

«Υπάρχει ακόμη περιθώριο για βελτίωση. Όπως και στα αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης, δείτε για παράδειγμα πώς οι ρύποι CO2 έχουν μειωθεί, αυτό γίνεται επειδή οι μηχανικοί ψάχνουν τρόπους να κάνουν τα μοτέρ καλύτερα» και πρόσθεσε: «Το ID 3 είναι ένα τεράστιο βήμα, αλλά δεν τελειώνει εδώ. Πιστεύω πως θέλει βελτιώσεις σε τρεις βασικούς τομείς.

Αυτονομία

«Οι άνθρωποι ανησυχούν για την αυτονομία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων « δήλωσε ο Welsch και πρόσθεσε: Παρά την κορυφαία τιμή του εύρους κίνησης του ID 3 (548,79 χλμ) οι αγοραστές ζητούν κάτι παραπάνω. Για να το κάνουμε πραγματικότητα δεν θα εξοπλίσουμε τα αυτοκίνητα με μία μεγαλύτερη μπαταρία (γιατί θα μεγαλώσει το βάρος) αλλά με μία άλλη με βελτιωμένη πυκνότητα η οποία θα διατηρεί περισσότερη ενέργεια».

Advertisement

Τεχνολογία

Σύμφωνα πάντα με τον υπεύθυνο του προϊστάμενου του τμήματος R&D  της Volkswagen η τεχνολογία δεν αφορά το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, καθώς τα EV έχουν περισσότερο χώρο και οδική συμπεριφορά σαν αυτή του GTI.

Advertisement

 

Αυτό που χρειάζονται όμως είναι διαφορετικά USP (Unique Selling Propositions) περισσότερες επιλογές στον εξοπλισμό, πράγματα, που δεν μπορείτε να βρείτε σε άλλα αυτοκίνητα. Ως πρώτο βήμα στην Volkswagen βλέπουν την «επικοινωνία» αυτοκινήτου οδηγού και προσπαθούν να κάνουν την αναγνώριση ομιλίας πιο έξυπνη και να χρησιμοποιήσουν την εικονική πραγματικότητα στο ID 3. «Είμαστε οι πρώτοι που το κάνουμε αυτό και μπορούμε να το βελτιώσουμε με αναβαθμίσεις λογισμικού επειδή αυτό υπάρχει ήδη στο αυτοκίνητο. Δεν θέλουμε να κάνουμε βιντεοπαιχνίδια».

Advertisement

Καλύτερες επιδόσεις

Τελευταίο κομμάτι είναι αυτό των επιδόσεων: «Όλοι αγαπούν τα αυτοκίνητα και ξοδεύουν χρήματα σε αυτά» λέει ο Frank Welsch και προσθέτει: «Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα δημιουργήσουμε το ID R (όπου R δείτε την λέξη Racing) για να δείξουμε πώς η απόδοση της ηλεκτρομαγνητικής ικανότητας μπορεί να δώσει επιδόσεις καλύτερης από τις ήδη υπάρχουσες. Μπορούμε να δώσουμε τετρακίνηση και ηλεκτρονικό μοτέρ επιδόσεων, που είναι ο καλύτερος συνδυασμός.»