Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Η VW εξελίσσει ηλεκτρική τεχνολογία και supercar 670 ίππων

Ελλάδα 17:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η VW εξελίσσει ηλεκτρική τεχνολογία και supercar 670 ίππων

Mobility

Η VW εξελίσσει ηλεκτρική τεχνολογία και supercar 670 ίππων

Mobility

Ο Όμιλος VW σκοπεύει να κατασκευάζει στις εγκαταστάσεις του διάφορα εξαρτήματα που τώρα παίρνει από εξωτερικούς συνεργάτες για την παραγωγή των ηλεκτρικών της μοντέλων.

Advertisement
Advertisement

Το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα θα είναι πέραν της μείωσης του κόστους για τα ηλεκτρικά μοντέλα του Ομίλου VW και η απλοποίηση της αλυσίδας παραγωγής.

Η εταιρεία θα ενισχύσει την εσωτερική απόδοση των εξαρτημάτων που κατασκευάζει κατά 20% και ήδη προαναγγέλονται σπορ εκδόσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων με απόδοση έως και 670 ίππους. Ο Όμιλος Volkswagen έχει δεσμευτεί να μεταφέρει την εξέλιξη και την παραγωγή κάποιων σημαντικών εξαρτημάτων του ηλεκτρικού συστήματος μετάδοσης κίνησης στις δικές της γραμμές παραγωγής.

Advertisement
Advertisement

Η γερμανική εταιρεία παρείχε λεπτομέρειες στην έκθεση Tech Days που πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη, εξηγώντας πώς θα ελέγχει την ανάπτυξη νέων μπαταριών και εξαρτημάτων όπως είναι οι παλμικοί μετατροπείς και τα συστήματα θερμικής διαχείρισης των μπαταριών και των ηλεκτροκινητήρων. Η ελαχιστοποίηση του κόστους ανάπτυξης και κατασκευής θα είναι το «κλειδί» για τον Όμιλο VW, προκειμένου να διατηρήσει την τιμή της λιανικής πώλησης των βασικών ηλεκτρικών μοντέλων της σε λογικά επίπεδα.

Η επόμενη έκδοση MEB+ της πλατφόρμας MEB που προς το παρόν χρησιμοποιείται από τα Volkswagen ID 3, Cupra Born, Skoda Enyaq iV και Audi Q4 E-tron, θα έχει σημαντικές βελτιώσεις στην αυτονομία, την ταχύτητα φόρτισης και την απόδοση. Ταυτόχρονα, αναμένεται και η ΜEB Entry εκδοχή της πλατφόρμας, πάνω στην οποία θα «χτιστούν» τα βασικά ηλεκτρικά του Ομίλου.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Honda: Ομάδες την έχουν ήδη προσεγγίσει για το 2026
Πότε ακυρώνεται το Δελτίο ΚΤΕΟ και επιστρέφονται τα χρήματα;
Οι φίλοι του Golf GTI αποχαιρετούν το Wοrthersee Treffen

Advertisement