Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Volkswagen: Νέος οικονομικός κινητήρας βενζίνης

Ελλάδα 0:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Volkswagen: Νέος οικονομικός κινητήρας βενζίνης

ΝΕΑ

Volkswagen: Νέος οικονομικός κινητήρας βενζίνης

ΝΕΑ

Ο όμιλος Volkswagen πρωτοστάτησε στην κατασκευή μικρών σε χωρητικότητα υπερτροφοδοτούμενων κινητήρων TSI, φέρνοντας στην επιφάνεια το γνωστό «downsizing». Τώρα θέλει να πάει ακόμη πιο κάτω.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ

Το νέο σύνολο 1.5 TSI Evo βενζίνης, αποτελεί άμεση εξέλιξη της σειράς κινητήρων με τον κωδικό EA211. Εάν μπερδεύεστε με τους κωδικούς να σας πούμε πως πρόκειται για τους “χιλιοπαιγμένους” 1.2 και 1.4 TSI, οι οποίοι πλέον οδεύουν προς το χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Η Volkswagen είχε το θάρρος να μαθαίνει από τα λάθη της, θυμηθείτε μόνο πως με συνοπτικές διαδικασίες αντικατέστησε τον πρώτο TSI (με τούρμπο και κομπρέσσορα) με έναν άλλο TSI ο οποίος χρησιμοποίησε ένα μικρής διαμέτρου τούρμπο (light), προκειμένου να μην χαθεί η αξιοπιστία και να παραμείνει η ψηλή απόδοση.

Advertisement
Advertisement

Τώρα ήρθε η ώρα για ακόμη ένα βήμα προς τα εμπρός, με το βλέμμα στο μέλλον αλλά και την περιβαλλοντική ευαισθησία. Ο νέος TSI 1,5 λίτρων, προσομοιώνει τον κύκλο Miller προκειμένου να βελτιώσει περισσότερο την κατανάλωση καυσίμου αλλά παράλληλα να μειώσει τους εκπεμπόμενους ρύπους.

Το σύστημα προσωρινής απενεργοποίησης των κυλίνδρων (ACT) θα δώσει και εδώ το “παρών”, αφού η εταιρία πιστεύει πως όταν ο οδηγός δεν χρειάζεται να πιέσει το αυτοκίνητό του, η συγκεκριμένη τεχνολογία εξοικονομεί αρκετά οφέλη. Για την ιστορία, η ισχύς όπως έχετε ήδη διαβάσει θα κυμαίνεται από 130 μέχρι 150 ίππους ανάλογα με την έκδοση.