Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Virgin Hyperloop: Δοκιμή με επιβάτες! (VIDEO)

Ελλάδα 10:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Virgin Hyperloop: Δοκιμή με επιβάτες! (VIDEO)

ΝΕΑ

Virgin Hyperloop: Δοκιμή με επιβάτες! (VIDEO)

ΝΕΑ

Η Virgin ολοκλήρωσε με επιτυχία τη δοκιμαστική διαδρομή του Hyperloop για πρώτη φορά με επιβάτες, δίνοντας έτσι ένα αισιόδοξο μήνυμα για το μέλλον των μεταφορών.

Advertisement
Advertisement

Η πρώτη δοκιμή επιβατών του Virgin Hyperloop ολοκληρώθηκε, φτάνοντας μάλιστα και τα 172,2 χλμ./ώρα, σε αυτό που η εταιρεία θεωρεί ως καθοριστική στιγμή για το μέλλον των μεταφορών.

Η ομάδα του Virgin Hyperloop διενήργησε τη δοκιμή στο πίστα δοκιμών DevLoop μήκους 500 μέτρων στο Λας Βέγκας, με τον επικεφαλής τεχνολογικό διευθυντή της εταιρείας, Josh Giegel, και τη διευθύντρια του τμήματος εμπειρίας επιβατών, Sara Luchian. Το δίδυμο βρέθηκε μέσα στο ειδικό δίθυρο πρωτότυπο που έχει κατασκευαστεί για τις ανάγκες των ερευνών της Virgin πάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Κατά τη διάρκεια της δοκιμής, η μέγιστη ταχύτητα του σημείωσε το XP-2 ήταν τα 172,2 χιλιόμετρα ανά ώρα– που είναι αρκετά υψηλή αν αναλογιστεί κανείς το μέγεθος της «κάψουλας» αλλά και το μικρό μήκος της διαδρομής, στην οποία εκκίνησε από στάση. Ο απώτερος στόχος της Virgin Hyperloop είναι οι επιβάτες να ταξιδεύουν με ταχύτητες άνω των 1.000 χιλιομέτρων ανά ώρα με βαγόνια χωρητικότητας 28 ατόμων. Η εταιρεία προβλέπει ότι ένα ταξίδι από το Λος Άντζελες στο San Fransisco θα διαρκεί μόλις 45 λεπτά παράγοντας μηδενικές εκπομπές ρύπων. Αξίζει να σημειωθεί πως πριν την επανδρωμένη δοκιμή, η εταιρεία έχει σημειώσει πάνω από 400 δοκιμές του συστήματος έχουν πραγματοποιηθεί στον πεδίο δοκιμών.

Advertisement
Advertisement

Το Hyperloop σύστημα μεταφοράς χρησιμοποιεί μαγνητική ανύψωση, παρόμοια με αυτή των σιδηροδρόμων υψηλής ταχύτητας στη Γερμανία και την Ιαπωνία και μια διαδρομή- «σωλήνα» με κενό αέρος. Αυτή είναι η πρώτη φορά που η τεχνολογία που προτάθηκε από τον Elon Musk το 2012 δοκιμάστηκε με άτομα επί του σκάφους. «Τα τελευταία χρόνια, η ομάδα της Virgin Hyperloop εργάζεται για να μετατρέψει την πρωτοποριακή τεχνολογία της σε πραγματικότητα», δήλωσε ο ιδρυτής του Virgin Group, Sir Richard Branson. «Με τη σημερινή επιτυχημένη δοκιμασία, έχουμε δείξει ότι αυτό το πνεύμα καινοτομίας στην πραγματικότητα θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι ζουν, εργάζονται και ταξιδεύουν παντού τα επόμενα χρόνια». Η Virgin Hyperloop θέλει να δημιουργήσει ένα δίκτυο διαδρομών σε όλο τον κόσμο, που θα συνδέει πολλές μεγάλες πόλεις. Πριν όμως φτάσουμε εκεί, υπάρχει ακόμα πολύ δουλειά που πρέπει να γίνει, αρχής γενομένης με τη δημιουργία μιας σημαντικά μεγαλύτερης δοκιμαστικής διαδρομής για να αποδειχτεί στην πράξη η αξία των μέχρι σήμερα επιτευγμάτων.

Δείτε ακόμα:

Advertisement

Elon Musk: Υπόγειες διαδρομές μόνο για ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Ένα Range Rover για αστροναύτες!

Advertisement

Η Land Rover πετάει με την Virgin Galactic (VIDEO)