Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Elon Musk: Υπόγειοι δρόμοι μόνο για ηλεκτρικά οχήματα

Ελλάδα 11:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Elon Musk: Υπόγειοι δρόμοι μόνο για ηλεκτρικά οχήματα

Mobility

Elon Musk: Υπόγειοι δρόμοι μόνο για ηλεκτρικά οχήματα

Mobility

Αποικίες στον Άρη, ταχυμεταφορές μέσω Hyperloop, ηλεκτρικά αυτοκίνητα, πόλεις με ηλιακές πηγές ενέργειας και τώρα τούνελ κυκλοφορίας ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Advertisement
Advertisement

 

Ναι ο Elon Musk θέλει να αλλάξει τον κόσμο και τώρα επικοινωνεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την προσπάθεια του για την κατασκευή (από δική του εταιρία) σηράγγων κάτω από μεγάλες πόλεις για την κίνηση μόνο ηλεκτρικών οχημάτων. Προς το παρόν η εξέλιξη αυτού του project είναι μάλλον αργή, αλλά ο 48χρονος επιχειρηματίας εμφανίζεται αφοσιωμένος στην ιδέα όπως πάντα.

Έσπασε όλα τα ρεκόρ η μετοχή της Tesla!

Advertisement
Advertisement

Ο Musk έκανε (και μοιράστηκε) πρόσφατα μια δημοσκόπηση στο Twitter. Σε αυτήν ζητούσε να ψηφίσουν υπέρ ή κατά της δημιουργίας « αντισεισμικών τούνελ κάτω από πόλεις για την κυκλοφορία ηλεκτρικών οχημάτων» με τις επιλογές απαντήσεων: «Σίγουρα», «Ίσως» και «Όχι, μου αρέσει η κυκλοφορία όπως είναι». Η ψηφοφορία έκλεισε με τουλάχιστον 1.458.548 ψήφους υπέρ της ιδέας αυτής. Ο Musk τόνισε ότι αυτές οι σήραγγες θα είναι «μόνο για οχήματα με μηδενικές εκπομπές ρύπων και δεν θα αντικαταστήσουν τα καθαρά μέσα μαζικής μεταφοράς».

Το project βρίσκεται σε εξέλιξη με την κατασκευή μίας παρόμοιας σήραγγας που εκτείνεται από το Συνεδριακό Κέντρο του Λας Βέγκας μέχρι την κεντρική οδό της πόλης (το γνωστό  Strip) από την εταιρεία The Boring Company (ιδιοκτησίας Elon Musk) και αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2020. Το έργο αποτελείται από δύο σήραγγες, μήκους περίπου 1,6 χλμ, όπου οι επιβάτες θα είναι μεταφέρονται μέσω αυτόνομων οχημάτων με ταχύτητες που μπορεί να φτάσουν τα 250 χλμ.

Tesla: Υπερ-κέντρο εξυπηρέτησης πελατών στην Γερμανία

Advertisement

Οι «super safe, Earthquake-proof tunnels» (σούπερ ασφαλείς αντισεισμικές σήραγγες), που αναφέρει ο Musk σε πρόσφατα tweets ακολουθούν την ίδια βασική αρχή και πιθανότατα αποτελούν μέρος του συστήματος «Loop» που θα μεταφέρει επιβάτες κάτω από μεγάλες πόλεις σε αυτόνομα ηλεκτρικά οχήματα. Η κύρια διαφορά είναι ότι οι νέες σήραγγες που θέλει να κατασκευάσει θα είναι ουσιαστικά ιδιωτικοί, υπόγειοι δρόμοι για όσους έχουν αγοράσει ένα ηλεκτρικό όχημα.

Είναι αυτός ένας καλός τρόπος αντιμετώπισης της του κυκλοφοριακού προβλήματος; Δεν έχουμε πειστεί.

Advertisement

 

Ρεκόρ πωλήσεων για Porsche, Tesla και Audi στη Γερμανία