Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στο Παρίσι η βιετναμέζικη VinFast με δύο concept μοντέλα

Ελλάδα 6:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στο Παρίσι η βιετναμέζικη VinFast με δύο concept μοντέλα

ΝΕΑ

Στο Παρίσι η βιετναμέζικη VinFast με δύο concept μοντέλα

ΝΕΑ

Πλέον και το Βιετνάμ έχει τη δική σου αυτοκινητοβιομηχανία (εμείς πότε;). Μάλιστα η σχετικά νεοσύστατη Vinfast, θα κάνει ευρωπαϊκό ντεμπούτο στην έκθεση του Παρισιού, έχοντας μεγάλες βλέψεις όσον αφορά στην μελλοντική της πορεία στις ευρωπαϊκές αγορές. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Από ό,τι καταλαβαίνουμε μέχρι στιγμής η βιετναμέζικη εταιρία που ανήκει στον όμιλο VinGroup αναμένεται να παρουσιάσει στο κοινό του Παρισιού ένα SUV αλλά και ένα σεντάν concept και τα δύο σχεδιασμένα από την Pininfarina. Για τα εν λόγω concept η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει την επόμενη χρονιά, όταν θα γίνει λογικά και η παρουσίαση των μοντέλων παραγωγής, ενώ τα πρώτα αυτοκίνητα θα διατεθούν στην εγχώρια αγορά τον Σεπτέμβρη του 2019.

“Έχουμε χρηματοδότηση αλλά και την θέληση για να γίνουμε ένας σημαντικός νέος παίκτης στην παγκόσμια σκηνή. Είμαστε πολύ περήφανοι ως ο πρώτος κατασκεκυαστής μαζικής παραγωγής στο Βιετνάμ και ο πρώτος που θα κάνει την εμφάνισή του σε ένα μεγάλο διεθνές σαλόνι αυτοκινήτου”, δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος της VinFast, James DeLuca. Στόχος της VinFast είναι η παραγωγή της να φτάσει τις 500.000 μονάδες ετησίως μέχρι και τα μέσα της επόμενης δεκαετίας, μια παραγωγή που θα λαμβάνει μέρος στα νέα εργοστάσιά της στο Βιετνάμ.

vinfast-suv-pininfarina-640

Advertisement
Advertisement

Τα μελλοντικά σχέδια της Vinfast δεν θα παραμείνουν φυσικά μόνο στα σχέδια των δύο μοντέλων που βλέπετε στις οθόνες σας. Οι Βιετναμέζοι σκοπεύουν να δημιουργήσουν μία πλήρη γκάμα οχημάτων, αν κρίνουμε και από τα επιπλέον σχέσια που έχουν στην ιστοσελίδα τους. Τα σχέδια μάλιστα που βλέπουμε δεν προέρχονται μόνο από την Pininfarina αλλά και από άλλες γνωστές σχεδιαστικές εταιρίες της Ευρώπης όπως είναι η Italdesign. Ανάμεσα στα μοντέλα που σκοπεύουν να παρουσιάσουν βρίσκονται μικρά αυτοκίνητα πόλης, πλήρως ηλεκτρικά οχήματα αλλά και δίκυκλα και συγκεκριμένα μοτοσυκλέτες. Για τα δίκυκλα ωστόσο δεν υπάρχει ούτε ένα σχέδιο προς το παρόν.