Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: Το supercar από την Τοσκάνη!

Ελλάδα 8:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video: Το supercar από την Τοσκάνη!

ΝΕΑ

Video: Το supercar από την Τοσκάνη!

ΝΕΑ

Ένα εξωτικό, χειροποίητο supercar εμφανίζεται πίσω από τους γραφικούς λόφους της Τοσκάνης στο υποβλητικό βίντεο που μόλις κυκλοφόρησε. Λέγεται Mazzanti Evantra V8 και είναι το όνειρο ενός ακόμη καλλιτέχνη Ιταλού που έγινε πραγματικότητα.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΑΚΗ ΤΕΜΠΕΡΙΔΗ (twitter.com/theworldoffroad)

Κατά παράδοση η περιοχή της Εμιλίας είναι η γεννέτειρα των ιταλικών Supercar, από τις Ferrari μέχρι τα Pagani. Όμως να που η Τοσκάνη έρχεται τώρα στο προσκήνιο παρουσιάζοντας την Evantra, ένα χειροποίητο, διθέσιο κουπέ φτιαγμένο από τη Mazzanti Automobili στην Ποντεντέρα, την πόλη της Piaggio. Εκεί φτιάχνονται και οι Vespa.

Στο υποβλητικό φιλμάκι που ανέβηκε μόλις χθες, ο κινηματογραφιστής Nicola Xella παίζει ιδιαίτερα με τους γραφικούς λόφους της Τοσκάνης. Διόλου τυχαία θα λέγαμε, μια και αυτοί έχουν εμπνεύσει τις καμπύλες της Evantra V8, σύμφωνα με το δημιουργό της Luca Mazzanti.

Advertisement
Advertisement

Η Evantra V8 δεν απειλεί το κατεστημένο των Ιταλικών supercar. Δεν θέλει να τα βάλει με τις Ferrari και τις Lamborghini. Είναι 100% φτιαγμένη στο χέρι από μία μικρή ομάδα ανθρώπων και σχεδιάζεται – όχι απλά φτιάχνεται – σε συνεργασία με τον πελάτη, όπως ένα κοστούμι από το ράφτη.

Το τοσκανέζικο υπεραυτοκίνητο κοστίζει από 700.000 ευρώ και πάνω, οπότε απευθύνεται αποκλειστικά σε πολύ πλούσιους ανθρώπους – από την ανατολή κυρίως – οι οποίοι θέλουν να προσθέσουν κάτι μοναδικό στην ήδη υπάρχουσα συλλογή τους.

Mazzanit-Rear-Logo640

Advertisement

Το γεγονός ότι πρωταγωνιστεί στην τελευταία ταινία Transporter του Luc Besson αλλά και το ότι φτιάχνεται στην καρδιά της Ιταλίας είναι το καλύτερο διαβατήριο για την επιτυχία της. Εξάλλου, η φιλοδοξία του Mazzanti είναι συγκρατημένη: δεν θέλει να φτιάχνει πάνω από πέντε αυτοκίνητα το χρόνο!

Η Evantra φορά V8 κινητήρα 7000 κ.εκ. αμερικανικής προέλευσης – να υποθέσουμε της Chevrolet Corvette; – με ισχύ 751 ίππους στις 6.600 rpm. και ροπή 860 Nm στις 5.000 rpm.  Έχει μήκος 4,32 μ., ύψος 1,22 μ. και βάρος 1300 κιλών. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή η Evantra έχει τελική 360 χλμ./ώρα και επιταχύνει από 0-100 σε λιγότερα από 3 sec. Θα άξιζε να το οδηγήσουμε, τι λέτε;

Advertisement

Το όνομα Evantra είναι εμπνευσμένο από την Evan, τη θεότητα της αθανασίας για τους Ετρούσκους, τον αρχαίο πολιτισμό που αναπτύχθηκε στην κεντρική Ιταλία. Αν μη τι άλλο, είναι η απόδειξη ότι το ρομαντικό πνεύμα των ιταλικών supercar δεν θα πεθάνει ποτέ.