Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: Πως λειτουργεί ο συμπλέκτης

Ελλάδα 14:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Video: Πως λειτουργεί ο συμπλέκτης

ΝΕΑ

Video: Πως λειτουργεί ο συμπλέκτης

ΝΕΑ

Ο συμπλέκτης είναι ένα από τα βασικά τμήματα του αυτοκινήτου και ο πρώτος μηχανισμός του συστήματος μετάδοσής του. Ας δούμε σε ένα πολύ ενδιαφέρον βίντεο πως λειτουργεί. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Στην καθημερινότητά μας και τουλάχιστον όσοι από εμάς οδηγούμε αυτοκίνητο με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων, χρησιμοποιούμε το αριστερό μας πόδι κάθε φορά που θέλουμε να αλλάξουμε ταχύτητα πατώντας τον συμπλέκτη. Για ποιόν ακριβώς λόγο το κάνουμε αυτό; Τι συμβαίνει εκείνη τη στιγμή στο αυτοκίνητο;

Το παρακάτω βίντεο προέρχεται από το κανάλι «Learn Engineering» του Youtube και αναλύει με τον πλέον απλό, αλλά και παράλληλα λεπτομερειακό τρόπο τη λειτουργία του συμπλέκτη, καθώς και τα τμήματα από τα οποία αυτός αποτελείται.

Στα τελευταία δύο λεπτά του το βίντεο αυτό περιλαμβάνει και μια τεχνική εκκίνησης σε ανηφόρα με σταδιακό άφημα του συμπλέκτη και κράτημά του, με παράλληλο άφημα του φρένου και πάτημα του πεντάλ του γκαζιού, εξηγώντας γιατί το αυτοκίνητο δεν κυλάει προς τα πίσω παρά το άφημα του φρένου.

Advertisement
Advertisement

Πατήστε λοιπόν παρακάτω το play και δείτε αυτό το αρκετά ενδιαφέρον βίντεο.