Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: Ο τράκτορας Volvo FH κόντρα στο Koenigsegg One:1

Ελλάδα 0:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video: Ο τράκτορας Volvo FH κόντρα στο Koenigsegg One:1

ΝΕΑ

Video: Ο τράκτορας Volvo FH κόντρα στο Koenigsegg One:1

ΝΕΑ

Πρόκειται ενδεχομένως για την ποιο παρανοϊκή κόντρα που έχουμε δει, αυτό την κάνει και πιο ενδιαφέρουσα.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Ο πρώην οδηγός αγώνων και νυν παρουσιαστής της τηλεοπτικής εκπομπής Fifth Gear, Tiff Needel, παρουσιάζει αυτή την περίεργη μονομαχία ανάμεσα στο FH της Volvo και το Koenigsegg One:1. Ένας τράκτορας βάρους οκτώ τόνων, εναντίων ενός εκ των κορυφαίων supercar στον κόσμο.

Όπλο του FH θα είναι το κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη I-Shift που από τους αγώνες, περνάει μέσω του συγκεκριμένου οχήματος στο χώρο των φορτηγών. Στόχος είναι να κάνει ένα γύρο στην πίστα του Νάτστορπ στη Νότια Σουηδία, που είναι γνωστή για τις συνεχείς υψομετρικές της διαφορές αλλά και τις κλειστές της καμπές, ταχύτερα απ’ ότι το One:1 θα κάνει δύο!

Advertisement
Advertisement

Μιλάμε για ένα όχημα που έχει αναλογία βάρους ένα προς ένα, προσφέροντας μέσω του 5λιτρου V8 Dual Turbo κινητήρα του… 1360 PS! Με επιτάχυνση 0-100 σε 2.8 sec και 0-400 σε 20! Με τελική ταχύτητα στα 453 km/h και ροπή στα… 139.8 kgm!

Όλα αυτά με δεδομένο το μικρό μήκος της πίστας που ορίζεται στα 2.079 μέτρα, καθιστούν την πρόκληση… μεγάλη για το FH.

Advertisement

«Όταν είσαι οδηγός αγώνων δεν διακατέχεσαι ποτέ από φόβο. Πάντα έχεις εμπιστοσύνη στο όχημα σου. Στην περίπτωση αυτή, ήμουν κάπως επιφυλακτικός όσον αφορά την οδήγηση φορτηγού στην πίστα, καθώς δεν είχα κάνει ποτέ κάτι παρόμοιο. Αφότου όμως το οδήγησα για μερικά χιλιόμετρα, άρχισα να αποκτώ απόλυτη εμπιστοσύνη στο Volvo. Το I-Shift διπλού συμπλέκτη είναι αληθινή αποκάλυψη. Η αξία του γίνεται ιδιαίτερα αισθητή στις ανωφέρειες, όπου το φορτηγό δεν λαχανιάζει αλλά συνεχίζει απρόσκοπτα την πορεία του, χωρίς να γίνονται αισθητές οι αλλαγές ταχυτήτων. Όταν φρενάρεις, κατεβάζει ταχύτητες πολύ μαλακά και άνετα. Είναι σίγουρο ότι το φορτηγό διαθέτει καρδιά σπορ αυτοκινήτου», λέει ο Needell.

Παρών στη μάχη, ήταν και ο Christian von Koenigsegg, ιδρυτής και CEO της Koenigsegg. Ο Σουηδός δήλωσε: «Πάντα είμαστε ανοικτοί σε συναρπαστικές αναμετρήσεις. Ταυτόχρονα, ήταν πολύ διασκεδαστικό να παραβγαίνουμε με ένα φορτηγό Volvo, επειδή διαθέτουμε πολύ περισσότερα κοινά στα οχήματά μας, πέρα από την τεχνολογία αγωνιστικού αυτοκινήτου».

Advertisement

Ποιο ήταν όμως το τελικό αποτέλεσμα της κόντρας; Η απάντηση στο video που ακολουθεί…