Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: Το νέο Tesla στο δρόμο

Ελλάδα 11:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video: Το νέο Tesla στο δρόμο

ΝΕΑ

Video: Το νέο Tesla στο δρόμο

ΝΕΑ

Την ευκαιρία να κάνουν την πρώτη βόλτα με το Model 3, λίγη ώρα αφότου το παρουσίασε ο ιδρυτής της Tesla Motors, Elon Musk, είχαν δεκάδες πελάτες της μάρκας και VIP. Σε κλειστή διαδρομή στο Χάθορν της Καλιφόρνια, πήραν μία πρώτη γεύση από την ποιότητα κύλισης και την επιτάχυνση του νέου ηλεκτρικού μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Αν και οι πρώτες παραδόσεις αργούν πολύ ακόμη (προγραμματίζονται για τα τέλη του 2017), έχουν καταγραφεί μέσω διαδικτύου και στις εκθέσεις της Tesla, περισσότερες από 275.000 παραγγελίες μέσα σε 3 ημέρες! «Περιμέναμε ουρές 30 ατόμων έξω από τις αντιπροσωπείες της Tesla και αντιθέτως έφθαναν τους 800 ανθρώπους», σχολίασε στο twitter ο Musk. Για την εξασφάλιση θέσης στην λίστα αναμονής, απαιτείται προκαταβολή 1.000 δολαρίων/1.000 ευρώ.

Το NewsAuto.gr απευθύνθηκε στο γραφείο Τύπου της Tesla Motors, προκειμένου να μάθουμε αν έχουν γίνει και από την Ελλάδα παραγγελίες του Model 3 μέσω διαδικτύου (καθώς δεν υπάρχουν εκθέσεις της μάρκας στη χώρα μας). Η απάντηση που λάβαμε ήταν δεν έχει γίνει ακόμη ανάλυση των παραγγελιών ανά περιοχή.

Advertisement
Advertisement

Με δεδομένο ότι τα αυτοκίνητα που παρουσιάστηκαν είναι προ-παραγωγής, αναμένουμε ορισμένες σχεδιαστικές και πρακτικές διαφοροποιήσεις στην τελική έκδοση του πενταθέσιου αυτοκινήτου. Θα είναι μία από αυτές η τοποθέτηση πίνακα οργάνων, καθώς στο Model 3 υπάρχει απλά μία μεγάλη οθόνη αφής (15 ιντσών) στην κεντρική κονσόλα; «Όχι, το Model 3 που βλέπετε δεν είναι ένα εκθεσιακό μοντέλο αλλά ένα πρωτότυπο που εξελίσσεται για να φθάσει στην παραγωγή. Η μεγάλη αυτή οθόνη θα είναι και στην τελική έκδοση».

Η λογική λέει ότι η Tesla θα εφοδιάσει το Model 3 με Head Up Display, που θα εμφανίζει απαραίτητες πληροφορίες (ταχύτητα, επίπεδο φόρτισης, οδηγίες πλοήγησης) στο παρμπρίζ, ώστε ο οδηγός να μην χρειάζεται να τραβά το βλέμμα του από το δρόμο. Εξάλλου, στο στάνταρ εξοπλισμό θα περιλαμβάνεται αυτόματος πιλότος, που θα αναλαμβάνει δράση στον αυτοκινητόδρομο (συνεχές σταμάτα-ξεκίνα σε συνθήκες κυκλοφοριακής συμφόρησης, προσπέραση, αλλαγή λωρίδας).

Advertisement

Το Model 3 θα έχει ελάχιστη αυτονομία 345 km και θα επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε λιγότερο από 6 sec, ακόμη και στη βασική του έκδοση. Η αρχική τιμή του στις ΗΠΑ ορίζεται στα 35.000 δολάρια και μετά από κρατικές ή πολιτειακές επιδοτήσεις ενδέχεται να υποχωρήσει ακόμη και 25.000 δολάρια.