Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: Το ένα κυκλοφορεί στις ΗΠΑ, το άλλο στο Μεξικό

Ελλάδα 20:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video: Το ένα κυκλοφορεί στις ΗΠΑ, το άλλο στο Μεξικό

ΝΕΑ

Video: Το ένα κυκλοφορεί στις ΗΠΑ, το άλλο στο Μεξικό

ΝΕΑ

Τον «εκδημοκρατισμό» της ασφάλειας ώστε η ανθρώπινη ζωή να αξίζει το ίδιο σε κάθε σημείο του πλανήτη, διεκδικεί μέσω καμπάνιας ο Global NCAP.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Ο ανεξάρτητος οργανισμός που έχει υπό τη σκέπη του τον Euro NCAP, τον αμερικάνικο IIHS κ.α. ζητά από τους κατασκευαστές αυτοκινήτων να αυξήσουν τα στάνταρ παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας των οχημάτων που διαθέτουν σε φτωχές χώρες. Και στην περίπτωση του Nissan Tsuru πέτυχαν το στόχο τους.

Ο Global NCAP διοργάνωσε στη Βιρτζίνια ένα crash test ανάμεσα σε δύο sedan της Nissan. Από τη μία το Versa που πωλείται στις ΗΠΑ και έχει βαθμολογηθεί ως «καλό» (αντίστοιχο των 5 αστεριών) από τον IIHS και από την άλλη το Tsuru, που διατίθεται στο Μεξικό και δεν πήρε ούτε ένα αστέρι από τον οργανισμό Latin NCAP.

Advertisement
Advertisement

Κατά τη διάρκεια της δοκιμής και τα δύο κινούνταν με 64 km/h, με αποτέλεσμα η συνδυαστική ταχύτητα της σύγκρουσης να είναι 128 km/h. Μόνο που τεχνολογικά έχουν απόσταση περίπου 25 χρόνια.

Τα αποτελέσματα για το Tsuru ήταν τόσο απογοητευτικά, που η Nissan ανακοίνωσε τη διακοπή της παραγωγής του τον Μάιο του 2017. Κάτι που υποδέχθηκε με ικανοποίηση ο Global NCAP, ελπίζοντας ότι θα ακολουθήσουν και άλλες μάρκες σε Νότια Αμερική, Αφρική και Ασία.

Advertisement

 

Η διαφορά στο χώρο επιβίωσης ανάμεσα στα δύο αυτοκίνητα είναι συγκλονιστική. Ο τραυματισμός στο Tsuru θα ήταν πιθανόν θανάσιμος.

Η διαφορά στο χώρο επιβίωσης ανάμεσα στα δύο αυτοκίνητα είναι συγκλονιστική. Ο τραυματισμός στο Tsuru θα ήταν το πιθανότερο θανάσιμος.