Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: 4.000 km με το S60 Polestar

Ελλάδα 3:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video: 4.000 km με το S60 Polestar

ΝΕΑ

Video: 4.000 km με το S60 Polestar

ΝΕΑ

Το πρώτο -απο τα δύο που έχει αναπτύξει- αυτοκίνητο δρόμου που είναι ειδικά εξελιγμένο από την Polestar, το αγωνιστικό παρακλάδι της Volvo, είναι πραγματικότητα και θα αρχίσει να πωλείται από την Αυστραλία τον επόμενο μήνα.

Advertisement
Advertisement

Η αποδοχή του S60 Polestar από το κοινό θα καθορίσει τις επόμενες αγορές κυκλοφορίας του και το εύρος παραγωγής του. Θυμίζουμε οτι ήδη πωλείται και στην Ελλάδα το V40 Polestar (κάντε ΚΛΙΚ ΕΔΩ).

Κάτω από το καπό του βρίσκεται μία αναβαθμισμένη έκδοση του 3λιτρου V6, με ισχύ 350 PS και ροπή άνω των 51 kgm. Η κίνηση μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς χάρη στο σύστημα 4WD της Haldex και στο αυτόματο 6άρι κιβώτιο, εξελιγμένο ειδικά για την περίσταση από την Polestar. Η διαδικασία 0-100 km/h διαρκεί 4,9 sec, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h.

Η Polestar έδωσε στη δημοσιότητα ένα ενδιαφέρον video με τίτλο «Το ταξίδι». Παρουσιάζει τη διαδρομή των 3.777 km από τη Βαρκελώνη με τους 25 βαθμούς Κελσίου έως την πόλη Γιόκμοκ στη βόρεια Σουηδία, στους -32 βαθμούς! Πίσω από το τιμόνι ήταν ο οδηγός αγώνων και δοκιμαστής της Polestar, Ρόμπερτ Ντόλγκρεν. Ο 33χρονος Σουηδός συμμετείχε ενεργά στην εξέλιξη του sport sedan και αφηγείται στο video τις εμπειρίες του από τη διαδικασία.[nggallery id=2500]

Advertisement
Advertisement