Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Το Volvo V40 Polestar με 26.500€

Ελλάδα 8:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Το Volvo V40 Polestar με 26.500€

ΝΕΑ

Επίσημο: Το Volvo V40 Polestar με 26.500€

ΝΕΑ

Επίσημα πλέον και η Volvo ανακοίνωσε τις λεπτομέρειες για το… ενισχυμένο απο την Polestar V40, το οποίο σας είχαμε πρώτοι αποκαλύψει πριν περίπου τρεις μήνες. Παράλληλα με τα επίσημα στοιχεία, ανακοινώθηκε απο την “Volvo Car Ελλάς” και η τιμή πώλησης στη χώρα μας… Του Πάνου Σεϊτανίδη (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement

Η νέα αυτή έκδοση του δημοφιλούς μοντέλου της σουηδικής μάρκας, δεν έρχεται απλά να συμπληρώσει τη γκάμα αλλά να προσφέρει και έντονες οδηγικές συγκινήσεις, με τη Volvo Car Hellas να ανακοινώνει την έναρξη των πωλήσεων, έναντι 26.500€!

Η παραπάνω τιμή συμπεριλαμβάνει το όφελος απόσυρσης και προσφέρει: 200 PS με την εργοστασιακή επέμβαση της Polestar, επίπεδο εξοπλισμού R-Design, σπορ αίσθηση, με  νέο μπλε χρώμα (Rebel Blue) που κυριαρχεί ακόμα και στον διαδραστικό TFT πίνακα οργάνων, επιδόσεις 0-100 χλμ./ώρα σε 7.4sec και μέσω ενός κινητήρα χωρητικότητας μόλις  1.600 κ.εκ., με ότι αυτό συνεπάγεται σε επίπεδο κόστους αγοράς,  χρήσης καθώς και φορολογίας.

Πρόκειται για τον γνωστό υπέρ-τροφοδοτούμενο T4 που έχει δεχθεί τις περιποιήσεις του προαναφερθέντος οίκου βελτιώσεων, που αποτελεί επίσημο συνεργάτη της Volvo σε αγωνιστικά προγράμματα. Οι επεμβάσεις της Polestar έχουν ως αποτέλεσμα η μέγιστη ισχύς να ανέβει από τα 180 στα 200 PS και η μέγιστη ροπή από τα 24,5 στα 29,1 kgm. Αυτά χωρίς να αυξηθεί η κατανάλωση ή οι εκπομπές ρύπων ενώ η ελληνική αντιπροσωπεία δεν μεταβάλλει και την εγγύηση του αυτοκινήτου.

Advertisement
Advertisement

Ο εξωτερικός κόσμος του νέου σπορ V40 είναι αρκετά… επιθετικός, υιοθετώντας τη φιλοσοφία R-Design. Με χρωμιωμένο περίγραμμα μάσκας, σπόιλερ στο κάτω μέρος του εμπρός προφυλακτήρα, λεπτομέρειες βουρτσισμένου αλουμινίου αλλά και διαχύτη στο πίσω μέρος, όπου δεσπόζουν οι διπλές απολήξεις των εξατμίσεων στα άκρα. Παράλληλα, εφοδιάζεται με πέντε ακτίνων ζάντες 17 ή 18 ιντσών. Εκτός από το έντονο Rebel Blue χρώμα, ο επίδοξος αγοραστής του V40 R-Design έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα σε επτά ακόμα εξωτερικές αποχρώσεις.[nggallery id=2583]

Στο εσωτερικό δεσπόζει ο διαδραστικός ψηφιακός TFT πίνακας οργάνων που εξοπλίζει και το V40 και κοστίζει μόλις 392€, ενώ παραμένει η δυνατότητα επιλογής 3 διαφορετικών διαμορφώσεων & λειτουργιών του πίνακα οργάνων:
– Elegance
– Eco, με έμφαση στην πληροφόρηση σχετικά με την οικονομία και φόντο σε πράσινο χρώμα
– Performance, όπου κυριαρχεί η πληροφόρηση για πιο σπορ οδήγηση, με το στροφόμετρο σε περίοπτη θέση και την ένδειξη ταχύτητας με ψηφία στο κέντρο του πίνακα, με φόντο σε κόκκινο χρώμα

Η διαφορά στην R-Design Polestar έκδοση είναι ότι στη θέση Elegance η καφέ απόχρωση έχει αντικατασταθεί από το μπλε αγωνιστικό χρώμα, αντανακλώντας τη φιλοσοφία της έκδοσης αυτής.

Advertisement

Υπάρχουν ακόμα νέας γενιάς καθίσματα R-Design, καθώς και διακοσμητικές λεπτομέρειες που τονίζουν την ξεχωριστή αύρα του Σκανδιναβικού design του νέου V40. Τα καθίσματα συνδυάζουν το μαύρο ύφασμα Nubuck με το διάτρητο δέρμα, ενώ και εδώ τον ξεχωριστό χαρακτήρα του αυτοκινήτου δηλώνει το λογότυπο R-Design με το μπλε «R» κεντημένο στις πλάτες. Στον προαιρετικό εξοπλισμό διατίθενται φυσικά και δερμάτινα καθίσματα.

Το περιβάλλον του οδηγού πλαισιώνεται επίσης και από τιμόνι με ειδική για το μοντέλο σχεδίαση, καθώς και λεβιέ ταχυτήτων και σπορ πεντάλ. Το μοναδικό R-Design «look & feel» κάνει έντονη την παρουσία του χάρη και στο συνδυασμό των νέων αλουμινένιων διακοσμητικών με διάτρητη αισθητική, του μαύρου δέρματος με τις εμφανείς ραφές και τη μαύρη επένδυση της οροφής.

Advertisement

Το νέο Volvo V40 διατίθεται είτε με το στάνταρντ Dynamic Chassis είτε με το κατά 10mm χαμηλωμένο και πιο άκαμπτο, προαιρετικό Sport Chassis.  Ειδικά στην έκδοση R-Design ταιριάζει περισσότερο το δεύτερο, η εξέλιξη του οποίου έχει γίνει σε συνεργασία με τον Σουηδό οδηγό αγώνων της ομάδας Volvo Polestar Black R, Ρόμπερτ Ντάλγκρεν.