Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: Τα αποκαλυπτήρια της νέας Porsche 911 Turbo

Ελλάδα 6:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video: Τα αποκαλυπτήρια της νέας Porsche 911 Turbo

ΝΕΑ

Video: Τα αποκαλυπτήρια της νέας Porsche 911 Turbo

ΝΕΑ

H Ρωσία αποτελεί μία πολύ σημαντική αγορά για τις εταιρείες πολυτελών αυτοκινήτων και καθόλου τυχαία, η Porsche επέλεξε τη Μόσχα για να παρουσιάσει επίσημα τη νέα Porsche 911 Turbo. Του Πάνου Σεϊτανίδη (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement

Βελτιωμένη σε όλους τους τομείς, από τον κινητήρα μέχρι τα αεροδυναμικά βοηθήματα, η νέα 911 Turbo υπόσχεται μοναδική οδηγική εμπειρία στους λίγους τυχερούς που θα την αποκτήσουν.

Εφοδιάζεται με έναν επίπεδο εξακύλινδρο κινητήρα χωρητικότητας 3.8 lt, με δύο turbo, που αποδίδει 520 PS στην 911 Turbo και 560 PS στην S. Η ροπή μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς μέσω ενός νέου συστήματος τετρακίνησης (PTM) και η Porsche υποστηρίζει ότι πλέον κατανέμεται μεγαλύτερο ποσοστό της ροπής στους εμπρός τροχούς, όταν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Σε συνδυασμό με το 7τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη PDK, η 911 Turbo με το προαιρετικό πακέτο Sport Chrono επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 3,2 sec. Πιο γρήγορα δηλαδή από την προηγούμενη 911 Turbo S. Η τελευταία χρειάζεται 3,1 sec για την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας. Η τελική ταχύτητα και για τα δύο μοντέλα είναι 318 km/h.

Advertisement
Advertisement

911 Turbo εξοπλίζεται με λειτουργία start/stop, η οποία ενεργοποιείται πιο γρήγορα. Μαζί με το νέο σύστημα θερμικής διαχείρισης του κινητήρα και του κιβωτίου, συμβάλουν στον περιορισμό της μέσης κατανάλωσης στα επίπεδα των 9,7 lt/100 km (κοινή και για την Turbo S).

Οι νέες 911 Turbo φέρουν σύστημα τετραδιεύθυνσης που στρίβει και τους πίσω τροχούς μέχρι 2,8 μοίρες, ανάλογα με την ταχύτητα του αυτοκινήτου. Έως τα 50 km/h, οι πίσω τροχοί στρίβουν προς την αντίθετη κατεύθυνση από τους εμπρός. Έτσι η 911 Turbo αντιδρά πιο άμεσα στις καμπές αλλά επίσης διευκολύνονται οι μανούβρες και το παρκάρισμα. Σε ταχύτητες άνω των 80 km/h, το σύστημα στρίβει τους πίσω τροχούς παράλληλα με τους εμπρός. Αυτό επιδρά ως εικονική επιμήκυνση του μεταξονίου, καθιστώντας την Porsche ακόμη πιο σταθερή στις υψηλές ταχύτητες και προσφέροντας πιο ομαλή αλλαγή κατεύθυνσης.[nggallery id=2520]