Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: Πιέζοντας την F Type στα όρια

Ελλάδα 16:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video: Πιέζοντας την F Type στα όρια

ΝΕΑ

Video: Πιέζοντας την F Type στα όρια

ΝΕΑ

Υπάρχει κάτι καλύτερο από το να έχεις στη διάθεση σου μία πίστα για να αναζητείς τα όρια ενός νέου σπορ, πισωκίνητου μοντέλου; Μάλλον όχι… Στο βίντεο που σας παραθέτουμε, πίσω από το τιμόνι του βρετανικού ανοιχτού μοντέλου, βρίσκονται τρεις «ειδικοί» της αυτοκίνησης, που πατάνε άφοβα γκάζι στη πίστα του Σνέτερτον.

Advertisement
Advertisement

Αρχικά, ο Μάρτιν Μπράντλ. Βετεράνος οδηγός της Formula 1, που στις περιόδους 1984-1989 και 1991-1996 συμμετείχε σε 165 Grand Prix με τις Tyrell, Zakspeed, Williams, Brabham, Benetton, Ligier, McLaren και Jordan. Έχει όμως και ιδιαίτερες σχέσεις με τη Jaguar αφού οδηγώντας δικό της πρωτότυπο κέρδισε το 1990 στον θρυλικό αγώνα των 24 ωρών του Μαν. Τώρα διατηρεί ρόλο σχολιαστή της Formula 1 στη Βρετανική τηλεόραση.

Μαζί του άλλος ένας βετεράνος της Formula 1, o Κρίστιαν Ντάνερ. Με συμμετοχή σε 47 Grand Prix, τίτλο στο ενεργητικό του στη Formula 3000 αλλά και πέρασμα από θεσμούς όπως τα Champ Cars στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ή το Βρετανικό Πρωτάθλημα Τουρισμού.

Ο τρίτος… δοκιμαστής, είναι ο Βρετανός Τζάστιν Μπελ, που παρότι δεν έφτασε όπως ο πατέρας του στη Formula 1, έχει παραστάσεις από κορυφαίες μορφές αγώνων, έχοντας κατακτήσει τον τίτλο του 1997 στη κατηγορία GTS του παγκοσμίου πρωταθλήματος FIA GT με μία Dodge Viper GTS-R.
[nggallery id=1472]
Οι τρεις λοιπόν έμπειροι οδηγοί, κλήθηκαν να δοκιμάσουν το νέο όπλο της Jaguar και να μεταφέρουν τις εντυπώσεις τους. Οδήγησαν την F-Type τόσο στη πίστα του Σνέτερτον όσο και στη γύρω περιοχή, στους δρόμους του Νόρφολκ.

Advertisement
Advertisement

Η F-Type φέρει αλουμινένιο αμάξωμα, προκειμένου να διατηρηθεί χαμηλά το βάρος και να βελτιωθούν οι επιδόσεις. Η γκάμα των διαθέσιμων κινητήρων περιλαμβάνει τρία υπέρ-τροφοδοτούμενα σύνολα με κομπρέσορα. Το νέο 3λιτρο V6 που διατίθεται σε δύο εκδόσεις, με 340 και 380 PS, με τον δεύτερο να κάνει τα 0-100 σε 4.8 δευτερόλεπτα.

Η τρίτη επιλογή είναι αυτή του V8 κινητήρα χωρητικότητας 5.0 λίτρων που βγάζει 495 άλογα και πετυχαίνει τα 0-100 σε μόλις 4.2 δευτερόλεπτα. Και στις τρεις περιπτώσεις, η κίνηση μεταδίδεται στον πίσω άξονα μέσω 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου. Στάνταρ θα είναι επίσης το σύστημα start/stop.

Δείτε λοιπόν τη δοκιμή των τριών εξαιρετικών οδηγών, με όλους να κάνουν ειδική μνεία στον… γοητευτικό ήχο του κινητήρα.

Advertisement

Επιμέλεια: Πάνος Σεϊτανίδης (twiter.com/SeitanF1)