Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: Το Toyota Winglet!

Ελλάδα 10:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video: Το Toyota Winglet!

ΝΕΑ

Video: Το Toyota Winglet!

ΝΕΑ

Έστω και με μεγάλη καθυστέρηση ξεκίνησαν οι δοκιμές για το Winglet, το ηλεκτρικό δίτροχο πατίνι που θα αποτελέσει αντίπαλο δέος για το Segway. ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement

Το είδαμε πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2008 και πάνω που όλα έδειχναν πως το project θα χανόταν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, η Toyota του έδωσε πάλι ζωή! Δημιούργησε ένα video παρουσίασης του και μαζί κάποιες λεπτομέρειες σχετικά με τη λειτουργία του.

Χρειάζεται 90 λεπτά για να φορτίσει, μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα της τάξης των 6 χιλιομέτρων την ώρα και η αυτονομία του είναι της τάξης των τεσσάρων χιλιομέτρων. Ιδανικό για τις ανάγκες μίας μεγαλούπολης – τουλάχιστον στα ιαπωνικά πρότυπα.

Η Toyota ξεκίνησε ένα πρόγραμμα δοκιμών στην πόλη Τσουκούμπα, που χαρακτηρίζεται ως… «πειραματική ζώνη χρήσης ρομπότ κίνησης» όπου θα αξιολογηθεί η πρακτικότητα, η ασφάλεια αλλά και η ενδεχόμενη ανταπόκριση του κοινού στο Winglet.

Advertisement
Advertisement

Πάντως με διαστάσεις πολύ μικρότερες του Segway, τουλάχιστον στον τομέα της πρακτικότητας μπορεί να αποδειχθεί πολύ πιο επιτυχημένο. Τώρα, ποιες αγορές θα είναι έτοιμες να το υποδεχθούν, αυτό είναι μία άλλη ερώτηση.