Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Βιαστικός οδηγός πιάστηκε να τρέχει με 280 με… Golf (+video)

Ελλάδα 6:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Βιαστικός οδηγός πιάστηκε να τρέχει με 280 με… Golf (+video)

ΝΕΑ

Βιαστικός οδηγός πιάστηκε να τρέχει με 280 με… Golf (+video)

ΝΕΑ

22χρονος οδηγός Volkswagen Golf R άργησε στη δουλειά και ξεπέρασε κατά 170 χλμ/ώρα το όριο ταχύτητας.

Advertisement
Advertisement

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να έχουμε καθυστερήσει να πάμε στη δουλειά μας ή σε ένα ραντεβού. Χωρίς να το συνειδητοποιούμε αλλάζουμε λίγο τον ρυθμό οδήγησής μας και κινούμαστε πιο γρήγορα θέλοντας να καλύψουμε τον χαμένο χρόνο, ωστόσο δύσκολα κάποιος θα αποφάσιζε να αναπτύξει ταχύτητα 280 χλμ/ώρα για να μην καθυστερήσει στην εργασία του.

Ένας 22χρονος οδηγός από την Αυστραλία είχε διαφορετική άποψη. Σύμφωνα με μια ανακοίνωση της αστυνομίας του New South τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου το πρωί πιάστηκε από τα ραντάρ της τροχαίας ένα μπλε Volkswagen Golf R να κινείται με ταχύτητα 280 χλμ/ώρα. Όπως ήταν λογική η αστυνομία ενημέρωσε τον νεαρό οδηγό για την παράβαση, του αφαίρεσαν τα δικαιώματα οδήγησης και θα αντιμετωπίσει το νόμο μπροστά στις δικαστικές αρχές.

Advertisement
Advertisement

Το ερώτημα που προέκυψε μετά τη δημοσιοποίηση του γεγονός από την αστυνομία είναι κατά πόσο ένα Golf R μπορεί να αναπτύξει τέτοια ταχύτητα. Υποτίθεται ότι το μοντέλο της Volkswagen έχει περιοριστή τελικής ταχύτητας στα 250 χλμ/ώρα, ενώ ακόμα και αν ο ιδιοκτήτης αποφασίσει να τον αφαιρέσει θα χρειαστεί αρκετή βελτίωση για να πετύχει αυτό το αποτέλεσμα.

Στην περίπτωση που ο 22χρονος έχει βελτιώσει το Golf του κοντά στους 500 ίππους τότε θα είναι σε θέση να πετύχει τελική ταχύτητα κοντά στα 280 χλμ/ώρα. Αν όμως ο ιδιοκτήτης του Volkswagen δεν έχει προβεί σε κάποια βελτίωση τότε οι άνθρωποι της τροχαίας στο New South της Αυστραλίας μάλλον θα πρέπει να επανεξετάσουν την ακρίβεια του μηχανισμού μέτρησης της τελικής ταχύτητας των οχημάτων.

Advertisement

VW Golf R προσπαθεί να πετύχει 280 χλμ/ώρα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
To Volkswagen Jetta ζει και βασιλεύει
Τι παρουσίασε η Volkswagen στη SEMA;
Ανανέωση εν όψει για το Volkswagen ID 3