Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To Volkswagen Jetta ζει και βασιλεύει

Ελλάδα 21:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To Volkswagen Jetta ζει και βασιλεύει

ΝΕΑ

To Volkswagen Jetta ζει και βασιλεύει

ΝΕΑ

Η έκθεση «SEMA», η οποία διεξάγεται στο Las Vegas, ήταν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τη Volkswagen να παρουσιάσει ένα σπορ πρωτότυπο του Jetta.

Advertisement
Advertisement

Το «SEMA Show» είναι μια από τις δημοφιλέστερες διοργανώσεις στις ΗΠΑ για τις αυτοκινητοβιομηχανίες και τους συνεργαζόμενους με αυτές κλάδους. Σε αυτή, οι συμμετέχοντες μπορούν να επιδείξουν τα βελτιωμένα πρωτότυπα οχήματά τους και τα σχετικά αξεσουάρ και προϊόντα.

Τη συγκεκριμένη έκθεση επέλεξε η Volkswagen για να παρουσιάσει το πρωτότυπο Jetta GLI Performance, όπως το ονομάζει. Όπως ανακοινώθηκε από την εταιρεία, με αυτόν τον τρόπο τα στελέχη της θέλησαν να τιμήσουν την ιστορία και τις επιτυχίες τού Jetta στους αγώνες του Πρωταθλήματος Τουρισμού.

Advertisement
Advertisement

Έτσι, το πρωτότυπο έχει πολλές βελτιώσεις οι οποίες αφορούν στα μηχανικά μέρη του και στο αμάξωμά του. Το τελευταίο είναι βαμμένο σε μαύρο ματ χρώμα και έχει αυτοκόλλητα με εξαγωνικό γεωμετρικό πατρόν από τη μέση του και κάτω, τα οποία καλύπτουν και τις ζάντες, οι οποίες είναι 20 ιντσών. Επίσης, οι προφυλακτήρες του είναι ογκωδέστεροι σε σχέση με αυτούς της έκδοσης παραγωγής τού μοντέλου.

Ο δίλιτρος TSI κινητήρας του έχει βελτιωθεί και αποδίδει μεγαλύτερη ισχύ. Συγκεκριμένα, αυτή έχει φτάσει τους 355 ίππους και η μέγιστη ροπή του είναι 504 Nm. Συγκριτικά, η κανονική έκδοση του Jetta με αυτόν τον κινητήρα έχει 231 ίππους και η μέγιστη ροπή του φτάνει τα 350 Nm.

Advertisement

Η μετάδοση της κίνησης στο Jetta GLI Performance γίνεται στους εμπρός τροχούς μέσω χειροκίνητου κιβωτίου έξι σχέσεων. Αναφορικά με την ανάρτησή του, στο πρωτότυπο όχημα είναι χαμηλωμένη σε ύψος και ρυθμιζόμενη (coilover), ενώ έχουν τοποθετηθεί και χαμηλότερα σε ύψος ελατήρια. Τέλος, σε ό,τι αφορά στο σύστημα πέδησης, το πρωτότυπο όχημα διαθέτει δισκόπλακες από κεραμικό υλικό και κάρμπον και εξαπίστονες δαγκάνες εμπρός.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Στη SEMA το πρωτότυπο Jeep CJ Surge (+video)
Τι παρουσίασε η Volkswagen στη SEMA;
Δοκιμή: Volkswagen ID.5 Pro Performance