Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Βγάζουν σταδιακά από καταστολή τον Zanardi

Ελλάδα 18:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Βγάζουν σταδιακά από καταστολή τον Zanardi

ΑΓΩΝΕΣ

Βγάζουν σταδιακά από καταστολή τον Zanardi

ΑΓΩΝΕΣ

Σε σοβαρή κατάσταση παραμένει ο άτυχος πρώην οδηγός της Formula 1 και πρωταθλητής του CART, Alex Zanardi.

Advertisement
Advertisement

Ο Ιταλός τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι όταν στο πλαίσιο αγώνα με χειρήλατο ποδήλατο (handbike), βρέθηκε στο αντίθετο ρεύμα και χτύπησε με φορτηγό. Μετά από τις λεπτές χειρουγργικές επεμβάσεις στις οποίες υποβλήθηκε, ήρθε η ώρα για το επόμενο βήμα.

Οι γιατροί του νοσοκομείου Santa Maria alle Scotte της Σιέννα, στο οποίο νοσηλεύεται ο 53χρονος τέσσερις φορές χρυσός παραολυμπιονίκης, θα προχωρήσουν σε σταδιακή διακοπή της καταστολής του.

Σχεδόν ένα μήνα μετά το ατύχημα και έχοντας αντέξει τρεις επεμβάσεις γναθοπροσωπικής χειρουργικής, ο Zanardi παραμένει στη μονάδα εντατικής θεραπείας και σε καταστολή, πράγμα που σιγά-σιγά θα αλλάξει.

Advertisement
Advertisement

Όπως ανακοίνωσε το ιατρικό επιτελείο, θα χρειαστεί να περάσουν μερικές ημέρες προτού μπορεί να παρθεί μία απόφαση για το αν θα συνεχιστεί το πλάνο θεραπείας και αποκατάστασης το οποίο έχει καταστρωθεί.

Παράλληλα, επιβεβαιώθηκε πως παρότι η καρδιοαναπνευστική του κατάσταση παραμένει σταθερή, όπως και οι μεταβολικοί παράμετροι. Αντίθετα, η νευρολογική του εικόνα παραμένει εξαιρετικά σοβαρή και η πρόγνωση εμπιστευτική.

Η επόμενη επίσημη ανακοίνωση θα έρθει την προσεχή εβδομάδα.

Advertisement

alex-zanardi-handbike-bybmw-a1000x600

Διαβάστε επίσης:
Το F1 Vlog του GP Στυρίας

Advertisement

Όλο και πιο κοντά στην Aston Martin o Vettel!

Μία εντυπωσιακή παράσταση του θρυλικού Gilles Villeneuve (video)