Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

«Βέτο» από τη Nissan για τη χρήση τεχνολογίας από την FCA

Ελλάδα 14:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

«Βέτο» από τη Nissan για τη χρήση τεχνολογίας από την FCA

ΝΕΑ

«Βέτο» από τη Nissan για τη χρήση τεχνολογίας από την FCA

ΝΕΑ

Ο ιαπωνικός κολοσσός ξεκαθαρίζει ότι σε περίπτωση συγχώνευσης η FCA δεν θα αποκτούσε πρόσβαση στις καινοτόμες τεχνολογίες τους.

Advertisement
Advertisement

Αισιόδοξη για την συγχώνευση μεταξύ FCA και Renault δηλώνει η Nissan εφόσον μπορεί να προστατευθεί η ιδιοκτησία της τεχνολογίας που έχει αναπτύξει ο ιαπωνικός κολοσσός μαζί με την γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία εδώ και 2 δεκαετίες!

Αυτή είναι η ανεπίσημη τοποθέτηση στελεχών της Nissan σχετικά με την πρόταση συγχώνευσης της FCA με τη Renault ύψους 35 δις. ευρώ.

Advertisement
Advertisement

Μάλιστα πληροφορίες που προέρχονται από υψηλόβαθμα στελέχη της Nissan ξεκαθαρίζουν πως ακόμη και να συγχωνευθούν οι δύο εταιρείες σε καμία περίπτωση η FCA δεν θα αποκτούσε πρόσβαση αλλά και δικαίωμα χρήσης των τεχνολογιών που έχουν αναπτύξει από κοινού η Nissan και η Renault και αποτελούν το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα των δύο εταιρειών στην αγορά ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Επίσης η Nissan εξετάζει την αύξηση του μεριδίου που έχει στη Renault αν δεν ληφθούν σοβαρά υπόψη τα όσα ορίζει η ιαπωνική εταιρεία για την τεχνολογία που έχουν αναπτύξει από κοινού με τη Renault αναφέροντας πως διαθέτει αρκετούς οικονομικού πόρους για να πραγματοποιήσει κάτι τέτοιο.

«Θα συνεχίσαμε να συνεργαζόμαστε ή να συνεργαζόμαστε με την FCA μόνο αν μπορούμε να εγγυηθούμε απτά οφέλη από την ανταλλαγή τεχνολογιών με την FCA και μόνο αν μπορέσουμε να επεξεργαστούμε όρους ικανοποιητικούς για εμάς. Αν η Renault θέλει να συνεχίσει αυτή τη συμφωνία, πιστεύουμε ότι πρέπει να εξετάσουμε σοβαρά την υποστήριξή τους.», δήλωσαν στελέχη από τη Nissan.

Advertisement

Με αυτό τον τρόπο η Nissan θα μπορούσε να αξιοποιήσει την προηγμένη τεχνολογία της για να αποκτήσει ισχυρότερη διαπραγματευτική ισχύ σε μια πιθανή συγχώνευση της FCA με τη Renault.

Η Renault είναι ο κορυφαίος μέτοχος της Nissan με μερίδιο 43,4%, ενώ η Nissan κατέχει μερίδιο 15% χωρίς δικαίωμα ψήφου στη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία. Αυτή η άνιση εταιρική σχέση έχει προβληματίσει από καιρό την Nissan, η οποία είναι η εξίσου μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία.

Advertisement

Ο διευθύνων σύμβουλος της Nissan Hiroto Saikawa δήλωσε χαρακτηριστικά ότι: «Πιστεύω ότι η πιθανή προσθήκη της FCA ως νέου μέλους της συμμαχίας θα μπορούσε να διευρύνει τους όρους ανταγωνισμού για συνεργασία και να δημιουργήσει νέες ευκαιρίες για περαιτέρω συνέργειες. Πέραν αυτού, η πρόταση που συζητείται επί του παρόντος είναι μια πλήρης συγχώνευση η οποία – εάν υλοποιηθεί – θα άλλαζε σημαντικά τη δομή του εταίρου μας Renault. Αυτό θα απαιτούσε μια θεμελιώδη ανασκόπηση της υπάρχουσας σχέσης μεταξύ Nissan και Renault».

Επίσης ο κ. Hiroto Saikawa ξεκαθάρισε ότι η Nissan θα αναλύσει και θα εξετάσει τις υφιστάμενες συμβατικές της σχέσεις…