Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Arc: Στα 100.000 ευρώ η τιμή της ηλεκτρικής Vector

Ελλάδα 21:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Arc: Στα 100.000 ευρώ η τιμή της ηλεκτρικής Vector

NEWSMOTO

Arc: Στα 100.000 ευρώ η τιμή της ηλεκτρικής Vector

NEWSMOTO

H βρετανική Arc βρίσκεται σε δυναμικές ετοιμασίες για την παραγωγή της hi-tech ηλεκτροκίνητης μοτοσυκλέτας Vector που θα μπει στην παραγωγή το επόμενο έτος με τιμή που ξεπερνά για λίγο τα 100.000 ευρώ για έναν περιορισμένο αριθμό παραγωγής.

Advertisement
Advertisement

 

Η ηλεκτρική Arc Vector θυμίζει όχημα επιστημονικής φαντασίας με την σχεδίαση του εμπρός συστήματος ανάρτησης και διεύθυνσης της μοτοσυκλέτας να ξεχωρίζει με ψαλίδι από ανθρακονήματα και σύστημα διεύθυνσης που εδράζει στο κέντρο του τροχού (hub steering).

Advertisement
Advertisement

Ο CEO της Arc Mark Truman (πρώην στέλεχος της Jaguar) αναφέρει ότι το νέο εμπρός σύστημα της Vector συνδυάζει σταθερότητα και ακαμψία με την αίσθηση του κλασικού πιρουνιού, για πρώτη φορά χωρίς τα μειονεκτήματα από καμία αρχιτεκτονική ανάρτησης. Η μοτοσυκλέτα συνοδεύεται από κράνος με Head Up Display.

Η Vector προχωρά με τις καινοτομίες με την μπαταρία νέας τεχνολογίας να έχει αντικαταστήσει το πλαίσιο και το βάρος εμφανίζεται μειωμένο στα 220 κιλά. Όσο περίπου σε μία σπορ μοτοσυκλέτα με συμβατικό κινητήρα εσωτερικής καύσης. Η νέα μπαταρία των 399 Volt, φορτίζει σε 40 λεπτά και προσφέρει μεση αυτονομία 435 χιλιομέτρων.

Advertisement

Ο ηλεκτρικός κινητήρας της Vector αποδίδει 133 ίππους και ροπή 15 κιλών. Η διαδικασία των 0-100 χλμ./ώρα να ολοκληρώνεται σε 3,1 δευτερόλεπτα και τα 200 χλμ./ώρα να αποτελούν την μέγιστη ταχύτητα της βρετανικής μοτοσυκλέτας. Την ανάρτηση επιμελείται η Ohlins και την επιβράδυνση η Brembo.

Advertisement

Οι ημερομηνίες για την έναρξη παραγωγής της βρετανικής ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας έχουν οριστεί για το επόμενο έτος στην Μεγάλη Βρετανία και η αρχική παραγωγή θα περιοριστεί στις 399 μονάδες όσα και τα Volt της μπαταρίας της Vector.