Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσο γρήγορη είναι η Ford Mustang Mach 1; (video)

Ελλάδα 8:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσο γρήγορη είναι η Ford Mustang Mach 1; (video)

ΝΕΑ

Πόσο γρήγορη είναι η Ford Mustang Mach 1; (video)

ΝΕΑ

Η Ford έχει χαρακτηρίσει τη Mustang Mach 1 ως την ταχύτερη Mustang στην πίστα που έχει διατεθεί στην Ευρώπη. Τι λέει το χρονόμετρο;

Advertisement
Advertisement

«Η νέα Mustang Mach 1 είναι η ταχύτερη Mustang στην πίστα που έχουμε διαθέσει στην ευρωπαϊκή αγορά». Αυτός είναι ο ισχυρισμός που έχει επαναληφθεί πολλάκις από τους ανθρώπους της μπλε οβάλ εταιρείας, εγκωμιάζοντας το νεοαφιχθέν στη Γηραιά Ήπειρο muscle car.

Η Ford, ωστόσο, δεν… μένει απλά στα λόγια, μιας και βάλθηκε να το αποδείξει και στη πράξη. Στο πλαίσιο αυτό, επιστράτευσε έναν επαγγελματία οδηγό της, ο οποίος πήρε θέση πίσω από το τιμόνι της Mach 1.

Advertisement
Advertisement

Σειρά έλαβε η ενεργοποίηση του launch control και επιλογή του ιδανικού για την περίσταση προφίλ οδηγήσης, “Race Track”. Πλέον όλα είναι έτοιμα.  Η… κόρνα ηχεί, και η χρονομέτρηση ξεκίνα.

Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο, το μοντέλο επιταχύνει στα πρώτα 100 km/h σε 4,4 sec, προτού καταλαγιάσει στα 267 km/h.

Υπενθυμίζεται πως η Ford Mustang Mach 1 που διατίθεται στη χώρα μας ενσωματώνει έναν 8κύλινδρο 5.000 cc ο οποίος παράγει 460 PS στις 7.500 rpm, και 529 Nm στα 4.600 rpm, ενώ συνεργάζεται με 10τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Advertisement

Ως στάνταρ ενσωματώνεται διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, ρυθμιζόμενη ανάρτηση MagneRide, ενώ υπάρχει και νέα ρύθμιση του τιμονιού EPAS (electric power-assisted steering).

Advertisement

Το μοντέλο, τέλος, «κάθεται» σε 19άρες ζάντες αλουμινίου, ντυμένες με ελαστικά Michelin Pilot Sport 4.

Η τιμή της στη χώρα μας είναι 81.176 ευρώ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
BMW & Ford: Δοκιμές μπαταριών ξηρού τύπου από το 2022
Χωμάτινες περιπέτειες με το νέο Ford F-150 Raptor (video)
Ο «πόλεμος» μεταξύ Ford και Tesla καλά κρατεί