Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

TVR Griffith στα τέλη του έτους

Ελλάδα 13:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

TVR Griffith στα τέλη του έτους

ΝΕΑ

TVR Griffith στα τέλη του έτους

ΝΕΑ

Μερικοί από τους VIP πελάτες της TVR, είχαν την ευκαιρία να έρθουν κοντά στη Βρετανική φίρμα, να μάθουν από πρώτο χέρι τα νέα της, να γίνουν μάρτυρες της θρυλικής αναβίωσής της, αλλά και να παραγγείλουν το προϊόν νέας εσοδείας που εξελίσσει μυστικά η εταιρία.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Οι πελάτες υπέγραψαν συμβόλαιο εμπιστευτικότητας, αφού το νέο υπεραυτοκίνητο θα παρουσιαστεί επίσημα τον Σεπτέμβριο στη Φρανκφούρτη. Το βάρος σύμφωνα με τις διαρροές σε αυτό το νέο αυτοκίνητο με τα σήματα της TVR έπεσε περισσότερο στην αεροδυναμική, το χαμηλό απόβαρο, αλλά ασφάλεια, την οποία απαιτείται να υπηρετεί ένα τέτοιο σπορ όχημα.

Το Griffith όπως χαρακτηριστικά θα ονομάζεται το σπορ TVR, θα πατά επάνω στο πρωτοποριακό πλαίσιο iStream Carbon. Θα παράγεται όπως όλα δείχνουν στην Ουαλία, ενώ αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2018, τόσο στην Αγγλία όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Από τα 500 πρώτα κομμάτια που θα βγουν από το εργοστάσιο, τα 400 είναι ήδη προπωλημένα.

Advertisement
Advertisement

Κάτω από το μακρύ καπό θα βογκά ένας ψυχωμένος V8 βενζινοκινητήρας από την Cosworth, με ισχύ 430 ίππους. Αυτό ερμηνεύεται σε σχεδόν 4 sec μέχρι τα πρώτα 100 km/h από στάση. Το νέο αυτοκίνητο θα κοστίζει γύρω στις 100.000 ευρώ, με την TVR έχει ήδη ανακοινώσει πως σκοπεύει να συμμετάσχει στο Le Mans την επόμενη χρονιά.