Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τσιπάκι στον ανθρώπινο εγκέφαλο από τον Elon Musk (+video)

Ελλάδα 10:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τσιπάκι στον ανθρώπινο εγκέφαλο από τον Elon Musk (+video)

ΝΕΑ

Τσιπάκι στον ανθρώπινο εγκέφαλο από τον Elon Musk (+video)

ΝΕΑ

O πολυπράγμων ιδιοκτήτης της Tesla βάζει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και τον άνθρωπο. Και ετοιμάζει ένα τσιπάκι που μπορεί να ανατρέψει τα πάντα στον ανθρώπινο εγκέφαλο.

Advertisement
Advertisement

Πραγματικά ασταμάτητος ο Elon Musk, βρίσκει χρόνο ανάμεσα στις πολλές επιχειρήσεις του να ασχοληθεί και με τον ίδιο τον άνθρωπο. Με την Tesla και την Space X να έχουν πάρει τον δρόμο τους, το Twitter να είναι το νέο παιχνιδάκι του για δημοσιότητα και την Boring Company να μην έχει κάποιο απτό αποτέλεσμα, δίνει τώρα μία ακόμα “παράσταση” με την Neuralink.

Πρόκειται για την εταιρία του με την οποία θέλει να ασχοληθεί με τον ίδιο τον άνθρωπο. Και σε μία πρόσφατη παρουσίαση -η οποία -καμία έκπληξη- έγινε με καθυστέρηση-, ο Elon Musk είπε ότι η εταιρία ξεκινά τις δοκιμές για το ειδικό τσιπάκι το οποίο θα μπορούσε να εμφυτευθεί στον ανθρώπινο εγκέφαλο.

Είναι η… νιοστή φορά που ο Musk ανακοινώνει κάτι τέτοιο, αυτή τη φορά όμως είναι πιο συγκεκριμένος ότι η έναρξη των δοκιμών σε ανθρώπους θα γίνει σε έξι μήνες.

Advertisement
Advertisement

Τα εμφυτεύματα εγκεφάλου της Neuralink έχουν ως στόχο να βοηθήσουν ασθενείς με αναπηρία στο να μπορούν να επικοινωνήσουν ή να κινηθούν, ακόμα και να αποκαταστήσουν την όραση σε όσους την έχουν χάσει.

Πριν όμως γίνουν όλα αυτά θα πρέπει να γίνουν πολλά ακόμα πειράματα στα ζώα, κάτι που ήδη έχει ξεκινήσει σε πρόβατα, όπως φαίνεται στο video που παραθέτουμε.

Ο Musk δήλωσε ότι θέλει να είναι απόλυτα σίγουρος ότι θα λειτουργήσει πάνω σε έναν άνθρωπο, και γι’ αυτό, σύμφωνα με τον ίδιο, η πρόοδος είναι μάλλον αργή.

Advertisement

Την όλη πορεία της Neuralink παρακολουθεί στενά ο αμερικανικός οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έτσι ώστε η διαδικασία να είναι σύμφωνη με τα ιατρικά δεδομένα.

Advertisement

Πάντως ο Musk και πάλι έχει καθυστερήσει χαρακτηριστικά, καθώς είχε δηλώσει ότι τα πειράματα σε ανθρώπους θα είχαν ξεκινήσει το 2020 και ήδη μιλάμε για το 2023.

Ο Musk περιέγραψε το εμφύτευμα ως ένα μικρό τσιπάκι με πολλαπλά “νήματα” το οποίο μπορεί να εισαχθεί στον ανθρώπινο εγκέφαλο. Η εμφύτευση γίνεται με ένα ρομποτικό μηχανισμό μέσω μιας επέμβασης που δεν διαρκεί πάνω από 15 λεπτά.

Η όλη διαδικασία απαιτεί ακρίβεια και πρέπει να επαναληφθεί 64 φορές σε μικρό χρονικό Και αν όλα αυτά σας ακούγονται ως μακρινά ή για άλλους επικίνδυνα, δείτε τα… πρόβατα και τους πιθήκους στο video που ακολουθεί και βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η παταγώδης αποτυχία του Elon Musk (+video)
Ο Elon Musk ανακοινώνει την απελευθέρωση της πλήρους αυτονομίας
Φεύγει ο Elon Musk από την Tesla;