Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η παταγώδης αποτυχία του Elon Musk (+video)

Ελλάδα 5:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η παταγώδης αποτυχία του Elon Musk (+video)

ΝΕΑ

Η παταγώδης αποτυχία του Elon Musk (+video)

ΝΕΑ

Υποσχέθηκε να αλλάξει την κίνηση στις σύγχρονες μεγαλουπόλεις. Το μόνο όμως που έχει καταφέρει μέχρι σήμερα είναι κάποια μισοτελειωμένα τούνελ.

Advertisement
Advertisement

Πολλοί θεωρούν ότι έχει το άγγιγμα του Μίδα και με ότι καταπιάνεται τα πηγαίνει περίφημα. Οι περιπτώσεις της Tesla και της Space X (για το Twitter μένει να αποδειχθεί) είναι αυτές που τον ανέβασαν στην κορυφή της δημόσιας σφαίρας σε όλο τον πλανήτη.

Όμως δεν είναι όλες οι ιδέες του το ίδιο επιτυχημένες. Και μία από τις μεγαλύτερες μέχρι στιγμής αποτυχίες του είναι η δραστηριότητα της εταιρίας Boring Company.

Η εταιρία εμφανίστηκε με ένα τιτίβισμα όπως συνηθίζει o Musk το 2016. Και αμέσως υπέγραψε συμφωνίες με μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ, για την κατασκευή τούνελ στα οποία θα κινούνται αυτόνομα οχήματα της Tesla σε μεγάλες ταχύτητες.

Advertisement
Advertisement

Η ιδέα στα χαρτιά έμοιαζε πολλά υποσχόμενη και σχετικά εύκολο στο να πραγματοποιηθεί. Όμως με την πάροδο των ετών όλα τα σχέδια αποδείχτηκαν δύσκολο στο να ολοκληρωθούν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal η εταιρία έχει πάψει σταδιακά να διαφημίζει τις υπηρεσίες της ενώ έχει εγκαταλείψει και την κατασκευή των περισσότερων τούνελ που είχε ξεκινήσει.

Στη μία και μόνη σήραγγα που κατάφερε τελικά να ολοκληρώσει, καθώς έχει ελάχιστο μήκος, μόλις 1,2 χιλιόμετρα στο Λας Βέγκας και αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα κυκλοφοριακής συμφόρησης.

Advertisement

Σε άλλες περιοχές, όπως το Οντάριο το τούνελ δεν έγινε ποτέ. Το πρότζεκτ ήταν η σύνδεση του αεροδρομίου της πόλης με το κέντρο της, με τούνελ μήκους περίπου 8 χιλιομέτρων, όμως το αρχικό κόστος των 45 εκατ. δολαρίων ξεπέρασε τα 500 εκατομμύρια και ακόμα δεν είχε καν ολοκληρωθεί το έργο.

Advertisement

Στο Μέριλαντ, και για μία σύνδεση μεταξύ Βαλτιμόρης και Ουάσινγκτον, παρά το ότι το έργο έχει εγκριθεί από το 2017, ακόμα δεν έχουν εμφανιστεί τα μηχανήματα για να ξεκινήσουν τις εργασίες. Και μάλλον δεν θα εμφανιστούν ποτέ, καθώς το έργο “εξαφανίστηκε” και από το site της Boring Company.

O αρχικός ενθουσιασμός για την εταιρία και τις καινοτόμες ιδέες του Μusk για την εκσκαφή τούνελ έχει πλέον εξαφανιστεί, καθώς οι μέθοδοι που υποσχέθηκε η εταιρία ούτε καινοτόμες ήταν και αργούσαν και πάρα πολύ. Όπως λένε όσοι γνωρίζουν την συγκεκριμένη διαδικασία, οι ισχυρισμοί του Musk με την ταχύτητα εκσκαφής είναι εντελώς μη ρεαλιστικοί.

Παρ’ όλα αυτά υπάρχει και ένα κέρδος από όλη αυτή την διαδικασία. Το γεγονός δηλαδή ότι οι πόλεις έχουν αρχίσει να εξετάζουν τις σήραγγες ως μία βιώσιμη εναλλακτική λύση αντί για υπέργεια συστήματα Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Κάτι που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα σε πολλές πόλεις του κόσμου, έστω και αν όλα αυτά μοιάζουν… “βαρετά” για τον Elon Musk.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Φεύγει ο Elon Musk από την Tesla;
Παραλαμβάνουν οι Ελληνες τα Tesla των 1.022 ίππων – Πόσο κοστίζουν;
Ανοίγει η Tesla Athens…