Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Φεύγει ο Elon Musk από την Tesla;

Ελλάδα 6:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Φεύγει ο Elon Musk από την Tesla;

ΝΕΑ

Φεύγει ο Elon Musk από την Tesla;

ΝΕΑ

Με τόσες ασχολίες στο ενεργητικό του είναι προφανές ότι ο Musk ετοιμάζει τον διάδοχό του στην αγαπημένη του Tesla. Και ένα όνομα-έκπληξη ακούγεται όλο και πιο πολύ.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί να πρόκειται για μία πολυσχιδή προσωπικότητα με πολλές ικανότητες, όμως και για τον Elon Musk η ημέρα έχει μόλις 24 ώρες.

Και προφανώς μέσα σε αυτές δεν είναι τόσο εύκολο να προλάβει να ασχοληθεί με όλες τις εταιρίες του που πλέον δεν είναι ούτε λίγες ούτε μικρές.

Μεταξύ της Space X, της Tesla, του Twitter και της Boring Company, ο Musk προσπαθεί αυτό τον καιρό να βρει μια ισορροπία, με την κάθε μία από αυτές να έχει διαφορετικές απαιτήσεις από τον άνθρωπο που τις διοικεί.

Advertisement
Advertisement

Όμως εξίσου μεγάλες απαιτήσεις έχουν και οι μέτοχοι, ιδίως της Tesla. Οι οποίοι βλέπουν ότι ο ισχυρός άνδρας της εταιρίας δυσκολεύεται να τα φέρει πέρα με τόσες ασχολίες. Και έχουν ήδη αρχίσει να πιέζουν προς την κατεύθυνση του να ορίσει έναν διάδοχό του στην καρέκλα του CEO της Tesla.

Προς το παρόν δεν φαίνεται να έχει εκδηλωθεί δημόσια έστω και η υπόνοια ότι ο Musk πρόκειται να αφήσει την καρέκλα του στην Tesla, μία θέση που κατέχει από το 2008.

Όμως κυκλοφορεί έντονα η φήμη ότι ο Musk έχει καταλήξει στο πρόσωπο που θα τον διαδεχθεί στην ηγεσία της Tesla.

Advertisement

Μία φήμη που έγινε ακόμα πιο ξεκάθαρη όταν ο Τζέιμς Μέρντοχ, μέλος του ΔΣ της Tesla και γιος του γνωστού μεγιστάνα Ρούπερτ Μέρντοχ, ρωτήθηκε από έναν δικηγόρο να επιβεβαιώσει ότι ο Musk δεν είχε ορίσει ποτέ κάποιο πρόσωπο ως τον επόμενο διευθύνοντα σύμβολο της εταιρίας.

Η απάντηση του Μέρντοχ εξέπληξε τους πάντες, όταν δήλωσε ότι ο Musk έχει όντως καταλήξει σε ένα πρόσωπο. Και πρόσθεσε ότι η απόφαση έχει ληφθεί τους τελευταίους μήνες.

O Πρωθυπουργός με τον Diess στην Αστυπάλαια

Advertisement

 

Αυτό που δεν είναι ξεκάθαρο είναι αν το πρόσωπο αυτό έχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες για την ανάληψη της θέσης ή αν ακόμα ο Musk δεν του έχει ανακοινώσει τίποτα.

Ο Mέρντοχ δεν έδωσε όνομα, αλλά σύμφωνα με το Fortune ο Andrew Baglino, αντιπρόεδρος της Tesla για τα ηλεκτρικά συστήματα κίνησης, είναι το επικρατέστερο όνομα. Ακούγονται επίσης αρκετά ονόματα μέσα από την εταιρία.

Advertisement

Ενώ δεν λείπει και η πρόταση για το πρώην αφεντικό της VW, Herbert Diess, με τον οποίο ο Musk διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι η διαδοχή του Musk θα αποτελέσει ένα από τα αγαπημένα σίριαλ τον διεθνών ΜΜΕ τους επόμενους μήνες, καθώς το αφεντικό της Tesla ξέρει να παίζει στα δάχτυλα το παιχνίδι της δημοσιότητας. Και το απολαμβάνει όσο κανείς άλλος.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ο Elon Musk παραδέχτηκε πως είναι «χαλίφης»
Μέτοχοι Tesla προς Musk: Παίρνεις πολλά…
Παραιτήθηκε ο επικεφαλής του ομίλου VW Herbert Diess