Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τρομάζει το ποσοστό των οδηγών που κάνει χρήση ναρκωτικών…

Ελλάδα 21:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τρομάζει το ποσοστό των οδηγών που κάνει χρήση ναρκωτικών…

ΝΕΑ

Τρομάζει το ποσοστό των οδηγών που κάνει χρήση ναρκωτικών…

ΝΕΑ

Ευρωπαϊκή έρευνα αποκαλύπτει πως τα ποσοστά των οδηγών που βρίσκονται πίσω από το τιμόνι μεθυσμένοι, έχουν κάνει χρήση ναρκωτικών ή παίρνουν φάρμακα,, είναι πολύ μεγάλα…

Advertisement
Advertisement

Σοκ προκαλούν τα στοιχεία από μία πανευρωπαϊκή πρόσφατη έρευνα που πραγματοποίησε το ίδρυμα Fondation VINCI Autoroutes σε 11 χώρες, μεταξύ άλλων και η Ελλάδα.

Σύμφωνα με αυτά, το 4% δηλώνει πως όταν οδηγεί έχει καπνίσει κάνναβη ή καταναλώσει ναρκωτικές ουσίες. Ένα απίστευτο ποσοστό που αυξάνει ακόμα περισσότερο για άντρες κάτω των 35 ετών, όπου το 17% οδηγεί ενώ έχει κάνει χρήση ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα το 7 % των Ευρωπαίων οδηγών (στην Ελλάδα το 9 %) παραδέχεται ότι οδηγεί σε κατάσταση μέθης. Το ποσοστό αυτό μεγαλώνει δραματικά όταν πρόκειται για άντρες κάτω των 35 ετών φτάνοντας το 17% για τους Ευρωπαίους σε αντίθεση με τους Έλληνες που είναι στο 11%.

Advertisement
Advertisement

Το 11 % των οδηγών (στην Ελλάδα το ποσοστό αυτό είναι 15%) δηλώνει ότι έχει ήδη, ή παραλίγο να είχε ατύχημα εξαιτίας της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ. Το ποσοστό φτάνει το 25% για άντρες ηλικίας κάτω των 35 ετών (21% για τους Έλληνες).

Πότε ανεβαίνουν τα ποσοστά;

Επίσης, το ποσοστό των οδηγών που έχει καταναλώσει φάρμακα φτάνει το 10% (7% οι Έλληνες) και το 20% (14% οι Έλληνες) όταν πρόκειται για άντρες κάτω των 35 ετών.

Advertisement

Τέλος οι Ευρωπαίοι οδηγοί που βρίσκονται πίσω από το τιμόνι έχοντας καταναλώσει ναρκωτικές ουσίες ή καπνίσει κάνναβη φτάνει σε ποσοστό το 5%, όταν στην Ελλάδα το ποσοστό αυτό είναι στο 4%. Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία για τους άντρες κάτω των 35 ετών, όπου το ποσοστό αγγίζει το 17% στην Ευρώπη, ενώ στην Ελλάδα το νούμερο αυτό αγγίζει το 6%.

Συμπερασματικά τα αποτελέσματα δείχνουν στους νέους κάτω των 35 ετών, ιδιαίτερα στους άνδρες, επικίνδυνη συμπεριφορά που συνδέεται με την κατανάλωση αλκοόλ ή ναρκωτικών ουσιών αλλά και τη χρήση κινητού καθώς το 23% παρακολουθεί ταινίες ή βίντεο ενώ οδηγεί…

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Προσοχή: Έχει γεμίσει η Ελλάδα με «μαϊμού» ανταλλακτικά
Δεν φαντάζεστε ποιο είναι το πρόστιμο όταν οδηγείς… ιππαστί
Αλόνσο: Δημοπρατεί την Ferrari Enzo του!

 

 

Advertisement