Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τρισδιάστατο σύστημα πολυμέσων από τη Jaguar Land Rover

Ελλάδα 10:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρισδιάστατο σύστημα πολυμέσων από τη Jaguar Land Rover

ΝΕΑ

Τρισδιάστατο σύστημα πολυμέσων από τη Jaguar Land Rover

ΝΕΑ

Η Jaguar Land Rover εξελίσσει ένα νέο σύστημα πολυμέσων με δυνατότητα τρισδιάστατης απεικόνισης που θα προβάλει ειδοποιήσεις σε όλη την επιφάνεια του παρπρίζ.

Advertisement
Advertisement

Το νέο σύστημα πολυμέσων με τρισδιάστατο head-up display θα μπορεί να προβάλλει πληροφορίες σχετικές με την ασφάλεια ή την πλοήγηση επάνω σε όλη την επιφάνεια του παρπρίζ ώστε να φαίνεται σαν να προβάλλονται απευθείας επάνω στο δρόμο. Επιπλέον θα παρέχει τη δυνατότητα για steaming και προβολή τρισδιάστατων ταινιών στους επιβάτες.

Σύμφωνα με την Jaguar Land Rover το νέο σύστημα θα βελτιώσει την ασφάλεια καθώς θα προσφέρει πληροφόρηση στον οδηγό με πιο φυσικό και πιο εύκολα κατανοητό τρόπο. Το πράσινο φως για την εξέλιξη του εν λόγω συστήματος κατόπιν ερευνών που έγιναν στη Γερμανία και οι οποίες έδειξαν πως οι οδηγοί αντιδρούν με μεγαλύτερη ταχύτητα και ακρίβεια σε προειδοποιήσεις που τους δίνονται μέσω τρισδιάστατων απεικονίσεων.

Advertisement
Advertisement

Από εκεί και πέρα η δυνατότητα προβολής τρισδιάστατου περιεχομένου για την αναψυχή των επιβατών από το σύστημα πολυμέσων αναμένεται σταδιακά να παίξει σημαντικό ρόλο καθώς όλοι οι κατασκευαστές έχουν αντιληφθεί την σημασία που θα έχει η αναψυχή των επιβατών καθώς θα εξελίσσεται το επίπεδο αυτόνομης οδήγησης των οχημάτων. Μεταξύ άλλων αναμένεται πως το σύστημα θα διαθέτει αισθητήρες οι οποίοι θα παρακολουθούν το βλέμμα ώστε να αναγνωρίζει το βέλτιστο σημείο για την προβολή της τρισδιάστατης εικόνας χωρίς να απαιτείται η χρήση ειδικών γυαλιών.