Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τρεις γενιές Lamborghini Countach σε μία ιστορική βόλτα (+video)

Ελλάδα 10:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τρεις γενιές Lamborghini Countach σε μία ιστορική βόλτα (+video)

ΝΕΑ

Τρεις γενιές Lamborghini Countach σε μία ιστορική βόλτα (+video)

ΝΕΑ

Στην Lamborghini ξέρουν να τιμούν την ιστορία τους και δημιούργησαν ένα εξαιρετικό video που φέρνει μαζί τις πιο ιστορικές στιγμές της Countach.

Advertisement
Advertisement

Ανάμεσα στα αυτοκίνητα που έκαναν αίσθηση μέσα στο 2021 ήταν και η αναβίωση της Lamborghini Countach. Ένα αυτοκίνητο που εντυπωσίασε τους περισσότερους αν και δεν υπήρξαν και παράπονα για μία αχρείαστη κίνηση της Lambo για να βγάλει χρήματα, ενώ και ο ίδιος ο σχεδιαστής της ορίτζιναλ, ο Marcello Gandini την απέρριψε.

Παρ’ όλα αυτά, η Countach LPI 800-4 όπως είναι το πλήρες όνομά της κατάφερε να αποτελέσει ένα από τα highlights της περσινής χρονιάς, φέρνοντας και ζεστό χρήμα στα ταμεία της εταιρίας η οποία σημείωσε το 2021 χρονιά ρεκόρ με πάνω από 8 χιλιάδες πωλήσεις (κυρίως Urus).

Advertisement
Advertisement

Στο video που παραθέτουμε, οι υπεύθυνοι της Lamborghini αποφάσισαν να φέρουν μαζί όλες τις γενιές του μοντέλου, για να δείξουν ότι υπάρχει μία σαφής σχεδιαστική αλλά και κατασκευαστική συνέχεια.

Στις πανέμορφες εικόνες οι οποίες είναι γυρισμένες στα περίχωρα του εργοστασίου στην Ιταλία, βλέπουμε δύο εμβληματικές Countach της πρώτης γενιάς. Την πράσινη Countach LP 400, την πρώτη και ορίτζιναλ έκδοση του μοντέλου από το 1974 και την απολύτως τελευταία, την Countach 25th Anniversary από το1988.

Advertisement

Πέρα από την πολύ συγκινητική οικογενειακή συγκέντρωση, αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι βλέπουμε για πρώτη φορά τη νέα Countach να κινείται σε δημόσιο δρόμο. Η οποία όπως βλέπουμε δείχνει πολύ όμορφη και δυναμική και πολύ κοντά στο πνεύμα και την φιλοσοφία της πρώτης Countach.

Να υπενθυμίσουμε εδώ ότι η νέα Countach φοράει τον V12 των 6,5 λίτρων της εταιρίας, με mild υβριδικό σύστημα και απόδοση 814 ίππους που την κάνει την ισχυρότερη Lambo στην ιστορία της εταιρίας. Το 0-100 γίνεται σε μόλις 2,8 δευτρόλεπτα, το 0-200 χλμ/ώρα σε 8,6 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα φθάνει στα 355 χλμ/ώρα.

Advertisement

Το εργοστάσιο θα κατασκευάσει 112 κομμάτια τα οποία όπως ήταν αναμενόμενο πωλήθηκαν μέσα σε λίγες ώρες, πριν καν το αυτοκίνητο ξεκινήσει την παραγωγή του. H τιμή της θα είναι λίγο πάνω από τα 2,3 εκατομμύρια ευρώ και οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν μέσα στο πρώτο τρίμηνο της νέας χρονιάς.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ποιοι είναι οι τυχεροί που αγόρασαν τις πιο πολλές νέες Lamborghini Countach;|
Σώζεται αυτή η Lamborghini Countach;
Αυτή είναι η πιο παλιά Lamborghini Countach