Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τρέξτε για μηχανικά κιβώτια όσο υπάρχουν ακόμα!

Ελλάδα 16:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τρέξτε για μηχανικά κιβώτια όσο υπάρχουν ακόμα!

ΝΕΑ

Τρέξτε για μηχανικά κιβώτια όσο υπάρχουν ακόμα!

ΝΕΑ

Η ηλεκτροκίνηση και τα αυτόματα κιβώτια θα κυριαρχήσουν ακόμα και στα πιο σπορ μοντέλα. Όσοι λοιπόν θέλουν να έχουν μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων θα πρέπει να σπεύσουν.

Advertisement
Advertisement

Η BMW κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τους λάτρεις των αυτοκινήτων με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων, προτρέποντάς τους να δράσουν γρήγορα πριν εξαφανιστούν για πάντα οι αγαπημένες τους αλλαγές ταχυτήτων.

Καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία τείνει προς τα αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων, η διαθεσιμότητα των χειροκίνητων κιβωτίων ταχυτήτων γίνεται όλο και πιο σπάνια.

Ο Frank Weber, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της BMW, παραδέχεται ότι οι μέρες των αυτοκινήτων με μηχανικό κιβώτιο M είναι μετρημένες.

Advertisement
Advertisement

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Weber εξέφρασε την ανησυχία του για τη φθίνουσα ζήτηση των χειροκίνητων κιβωτίων ταχυτήτων.

Τόνισε ότι ενώ τα χειροκίνητα αυτοκίνητα των σειρών M είναι πιο γνήσια σε οδηγικά χαρακτηριστικά, ο όγκος των πωλήσεών τους συρρικνώνεται σταδιακά, καθιστώντας τη συνέχιση της παραγωγής τους οικονομικά ανέφικτη.

Αυτή η προειδοποίηση λειτουργεί ως έκκληση στους λάτρεις της σπορ οδήγησης, προτρέποντάς τους να αδράξουν την ευκαιρία να αγοράσουν ένα χειροκίνητο αυτοκίνητο M πριν να είναι πολύ αργά.

Advertisement

Η δέσμευση της BMW να προσφέρει χειροκίνητα κιβώτια ταχυτήτων καθοδηγείται από την προτίμηση των πελατών, με τα μοντέλα M2, M3 και M4 να είναι σήμερα διαθέσιμα με επιλογή χειροκίνητου κιβωτίου έξι σχέσεων σε επιλεγμένες αγορές.

Ωστόσο, ο Weber σημειώνει ότι ακόμη και μεταξύ των φανατικών φίλων της σπορ οδήγησης, υπάρχει μια στροφή προς τα αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων, επικαλούμενος τις προτιμήσεις για ευκολία, ειδικά σε συνθήκες πυκνής κυκλοφορίας.

Advertisement

Ενώ τα τρέχοντα μοντέλα προσφέρουν χειροκίνητες επιλογές, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα είναι διαθέσιμες στις μελλοντικές εκδόσεις, υποδηλώνοντας μια πιθανή ολοκληρωτική στροφή προς τα αυτόματα κιβώτια και σε αυτά τα ειδικά σπορ αυτοκίνητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η BMW XM μπορεί να γίνει ακόμα πιο εμφατική (+video)
Πάτησε Ελλάδα η σπάνια BMW M3 CS των 551 ίππων
Ξεχάστε τα SUV: H νέα BMW 5 Touring είναι εδώ!

 

Advertisement