Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ξεχάστε τα SUV: H νέα BMW 5 Touring είναι εδώ!

Ελλάδα 4:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ξεχάστε τα SUV: H νέα BMW 5 Touring είναι εδώ!

ΝΕΑ

Ξεχάστε τα SUV: H νέα BMW 5 Touring είναι εδώ!

ΝΕΑ

Συνεχίζοντας μία παράδοση δεκαετιών η BMW παρουσίασε τις εκδόσεις Touring για τις i5 και την Σειρά 5, προσφέροντας πρακτικότητα και στιλ ως εναλλακτική λύση για όσους δεν θέλουν τον όγκο των SUV.

Advertisement
Advertisement

Η νέα γενιά σηματοδοτεί και την πρεμιέρα της ηλεκτροκίνητης παραλλαγής i5 Touring, του πρώτου μεγάλου ηλεκτρικού station wagon, καλύπτοντας παράλληλα τις προτιμήσεις των αγοραστών και σε επιλογές κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου.

Η νέα Σειρά 5 Touring διαθέτει εντυπωσιακή σχεδίαση που χαρακτηρίζεται από έντονες γραμμές και επιβλητική παρουσία, η οποία προκύπτει και από το μεγάλο μέγεθός της. Σε σύγκριση με την προκάτοχό της, η νέα BMW Σειρά 5 Touring είναι 97 χιλιοστά μακρύτερη (5.060 χιλιοστά), 32 χιλιοστά φαρδύτερη (1.900 χιλιοστά) και 17 χιλιοστά υψηλότερη (1.515 χιλιοστά).

Η νέα BMW Σειρά 5 Touring διαθέτει επίσης το μεγαλύτερο μεταξόνιο στην κατηγορία της, αυξάνοντας κατά 20 χιλιοστά στα 2.995 χιλιοστά.

Advertisement
Advertisement

Ενισχυμένη από τον προαιρετικό φωτισμό περιγράμματος BMW Iconic Glow, η δυναμική μάσκα και το κομψό προφίλ αποπνέουν έντονο δυναμισμό προσφέροντας μία ελκυστική εναλλακτική επιλογή σε όσους δεν θέλουν ένα ψηλό SUV.

Η γκάμα των χρωμάτων περιλαμβάνει τρία χρώματα BMW Individual. Ο βασικός εξοπλισμός της νέας Touring περιλαμβάνει ζάντες ελαφρού κράματος σε διαστάσεις 18 και 19 ιντσών για τα αμιγώς ηλεκτρικά και τα plug-in υβριδικά μοντέλα. Προαιρετικά διατίθενται ζάντες αλουμινίου έως και 21 ιντσών.

Advertisement

Στο τεχνολογικά προηγμένο σαλόνι υπάρχει το γνωστό Curved Display, που περιλαμβάνει έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων και μια μεγάλη οθόνη infotainment.

Advertisement

Υποστηρίζοντας το BMW Operating System 8.5, το σύστημα infotainment προσφέρει απρόσκοπτη συνδεσιμότητα με λειτουργίες όπως η ροή βίντεο και το παιχνίδι AirConsole, που συμπληρώνεται από την ενσωμάτωση Android Auto και Apple CarPlay.

Δίνοντας έμφαση στην πρακτικότητά της, η 5-Series Touring διαθέτει εντυπωσιακή χωρητικότητα χώρου φόρτωσης, η οποία επεκτείνεται για να φιλοξενήσει μεγαλύτερα φορτία με τα αναδιπλούμενα πίσω καθίσματα.

Το μεγαλύτερο άνοιγμα του χώρου αποσκευών σε συνδυασμό με το χαμηλό κατώφλι διευκολύνει την αποθήκευση μεγάλων αποσκευών. Ανεξάρτητα από την τεχνολογία κίνησης, όλες οι εκδόσεις της νέας BMW Σειράς 5 Touring διαθέτουν ένα χώρο αποσκευών που μπορεί να φθάσει από 570 έως και 1.700 λίτρα.

Advertisement

H BMW i5 M60 xDrive Touring, εφοδιάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες με ισχύ 601 ίππων και χαρακτηριστικά τετρακίνησης. Το κορυφαίο μοντέλο επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ/ώρα σε 3,9 δευτερόλεπτα και η τελική του ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 230 χλμ/ώρα.

Η i5 eDrive40 Touring με έναν κινητήρα στον πίσω άξονα αποδίδει 340 ίππους και μέγιστη ροπή έως 430 Nm και επιταχύνει από 0-100 χλμ/ώρα σε 6,1 δευτερόλεπτα. Η μπαταρία και στις δύο εκδόσεις είναι των 81,2 kWh και παρέχει αυτονομία που φθάνει έως και τα 600 χιλιόμετρα.

Όλοι οι κινητήρες ντίζελ που διατίθενται για τη νέα BMW Σειρά 5 Touring συνδυάζονται με ήπια υβριδική τεχνολογία 48-volt και κιβώτιο Steptronic 8 σχέσεων.

Ο τετρακύλινδρος κινητήρας των μοντέλων BMW 520d Touring που διατίθενται κατά το λανσάρισμα στην αγορά και BMW και στην 520d xDrive Touring αποδίδει 197 ίππους και μέγιστη ροπή 400 Nm.

Πρόσθετες επιλογές θα προσφερθούν αυτό το καλοκαίρι, συμπεριλαμβανομένου ενός εξακύλινδρου ντίζελ και δύο παραλλαγές μοντέλων με την τελευταία γενιά plug-in υβριδικής κίνησης με κινητήρες βενζίνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οδηγούμε τη νέα BMW i5
Η BMW i5 Touring θα είναι το πρώτο ηλεκτρικό στέισον
Πόσο κοστίζει η 5αρα της BMW στην Τουρκία και πόσο στην Ελλάδα;