Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Toyota Yaris Ηybrid: Το απόλυτο best-seller στην καλύτερη στιγμή του

Ελλάδα 20:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Toyota Yaris Ηybrid: Το απόλυτο best-seller στην καλύτερη στιγμή του

ΝΕΑ

Toyota Yaris Ηybrid: Το απόλυτο best-seller στην καλύτερη στιγμή του

ΝΕΑ

H 4η γενιά του Yaris βρίσκεται εδώ και λίγο καιρό μαζί μας, συνδυάζοντας την προηγμένη υβριδική τεχνολογία της Toyota στην πιο εξελιγμένη της μορφή με έναν fun to drive οδηγικό χαρακτήρα που το καθιστά ακόμα πιο ακλόνητο ως το απόλυτο best seller της ελληνικής αγοράς.

Advertisement
Advertisement

 

Η εμφάνιση του Yaris πριν δύο και πλέον δεκαετίες υπήρξε ένα κομβικό σημείο στην πορεία της Toyota. Το μικρό της μοντέλο κέρδισε αμέσως την εύνοια των ειδικών, παίρνοντας την διάκριση του “Αυτοκινήτου της Χρονιάς” για το 2020 ενώ παράλληλα αποτέλεσε και μία τρομερή εμπορική επιτυχία για την Toyota, καθώς το κοινό υποδέχθηκε με θέρμη ένα πολύ ποιοτικό αλλά και απόλυτα πρακτικό αυτοκίνητο. Στα χρόνια που πέρασαν το Yaris δεν έπαψε να εξελίσσεται διαρκώς, να προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα και να παραμένει ένα αδιαμφισβήτητο best seller των ευρωπαϊκών αγορών, στην καρδιά της πιο δύσκολης και απαιτητικής κατηγορίας.

Στην τέταρτη γενιά του που κυκλοφορεί εδώ και λίγο καιρό, το Yaris βρίσκεται και πάλι εμπρός στο ιστορικό του πεπρωμένο, κερδίζοντας για άλλη μια φορά τον τίτλο του “Ευρωπαϊκού Αυτοκινήτου της Χρονιάς” για το 2021, καθώς εντυπωσίασε τους πάντες με την δυναμική του σχεδίαση, τα τεχνολογικά του χαρίσματα και την κορυφαία ασφάλεια που εξασφαλίζει για τους επιβάτες του.

Advertisement
Advertisement

Σε όλα τα κλασικά χαρακτηριστικά του που το καθιέρωσαν ως πρωταγωνιστή των ευρωπαϊκών αγορών, σ’ αυτή τη νέα τέταρτη γενιά του το Yaris αποκτά και ένα επιπλέον χαρακτηριστικό. Οι μηχανικοί της εταιρίας κατάφεραν να του προσδώσουν έναν ιδιαίτερα σπορτίφ οδηγικό χαρακτήρα, δημιουργώντας ένα αυτοκίνητο που πέρα από την καθημερινή μετακίνηση μέσα στο άγχος της πόλης σου δίνει την δυνατότητα να ζήσεις μαζί του όμορφες στιγμές πίσω από το τιμόνι του.

H σχεδίαση του νέου Yaris είναι πιο νεανική και εξωστρεφής, με έντονο έναν σπορ χαρακτήρα, ιδίως στο πίσω μέρος με τα φαρδιά φτερά και το χαμηλό αμάξωμα να δημιουργούν μία εντελώς νέα διάσταση για αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας. Όλα αυτά έγιναν με έμφαση και στην αύξηση των χώρων για τους επιβάτες και του πορτ-μπαγκάζ, παρά το γεγονός ότι οι σχεδιαστές δεν ακολούθησαν την τάση που θέλει τα αυτοκίνητα αυτής της κατηγορίας να μεγαλώνουν.

Advertisement

Το αντίθετο μάλιστα, το νέο Υaris είναι ελαφρά μικρότερο, αλλά χάρη στο μεγαλύτερο μεταξόνιο και την σωστή χωροταξική μελέτη είναι ένα από τα πιο ευρύχωρα αυτοκίνητα της μικρής κατηγορίας. Χάρη δε και στις μικρές του διαστάσεις είναι φοβερά ευέλικτο μέσα στην κίνηση της πόλης και ένα από τα πιο εύκολα αυτοκίνητα για το παρκάρισμα.. Οι χαρακτηριστικές γραμμές στο πλάι του αυτοκινήτου τονίζουν ακόμα περισσότερο την έντονη προσωπικότητα του νέου Yaris, κάτι που ενισχύεται ακόμα περισσότερο από τις πανέμορφες ζάντες οι οποίες μπορούν να φθάσουν έως και τις 17 ίντσες σε διάμετρο ανάλογα με την έκδοση.

Advertisement

Στην ίδια σπορτίφ λογική κινείται και η σχεδίαση του σαλονιού, το οποίο είναι πλέον ιδιαίτερα μοντέρνο και σύγχρονο, με κορυφαία σε ποιότητα υλικά όπως και σε όλα τα αυτοκίνητα της εταιρίας. Η Toyota ακολουθεί μία μίνιμαλ φιλοσοφία στον διάκοσμο έτσι ώστε ο οδηγός να οδηγεί απερίσπαστος και αφοσιωμένος στον δρόμο, κάτι που αντανακλάται στον πολύ χρηστικό πίνακα οργάνων με τα κλασικά στρογγυλά όργανα τα οποία είναι σωστά τοποθετημένα και απόλυτα λειτουργικά. Επιπρόσθετα, οι Ιάπωνες παρέχουν την δυνατότητα στον οδηγό να παρακολουθεί τη ροή πληροφοριών με ελάχιστη κίνηση των ματιών, προσφέροντας μεγάλο έγχρωμο head-up display (10 ιντσών).

Οι χώροι για τους επιβάτες είναι σημαντικά αυξημένοι σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα με το νέο Yaris να διαθέτει αυξημένο κατά 20 χιλιοστά χώρο ανάμεσα στον οδηγό και το συνοδηγό, σημαντικά μεγαλύτερο χώρο για τα γόνατα των πίσω επιβατών ενώ ο χώρος των αποσκευών βρίσκεται στα 289 λίτρα με το βάθος του να φθάνει στα 700 χιλιοστά. Επαυξημένες είναι οι πολλές ψηφιακές δυνατότητες διασύνδεσης από το σύστημα πολυμέσων το οποίο έχει ως κέντρο ελέγχου μία οθόνη υψηλής ανάλυσης 8 ιντσών με πολύ σύγχρονα και σωστά τακτοποιημένα μενού.

Advertisement

Παράλληλα το νέο Toyota Yaris παραμένει το ασφαλέστερο αυτοκίνητο της κατηγορίας του, κάτι που οφείλεται στο σημαντικά πιο άκαμπτο πλαίσιο που διαθέτει η νέα γενιά του αλλά και σε μία σειρά συστημάτων ασφάλειας και προειδοποίησης του οδηγού, κάτω από την “ομπρέλα” του Toyota Safety Sense το οποίο περιλαμβάνει συστήματα όπως το Pre-Collision System, Intersection Turn Assistance, Emergency Steering Assistance, Inteligent Adaptive Cruise Control, Road Sign Assist, Lane Departure Alert με Steering Control & Lane Trace Assist, Automatic High-Beam κ.ά.

Ένα ακόμα πρωτοποριακό στοιχείο ασφάλειας για την κατηγορία του είναι και ο κεντρικός αερόσακος SRS ανάμεσα στους εμπρός επιβάτες, ο οποίος ενεργοποιείται σε περίπτωση πλευρικής σύγκρουσης για να αποτρέψει τραυματισμούς από την πρόσκρουση του οδηγού πάνω στο συνοδηγό.

Για τα μηχανικά μέρη, η Toyota επέλεξε και στο νέο Yaris να δώσει έμφαση κυρίως στο υβριδικό της σύστημα, το οποίο όντας πλέον στην τέταρτη γενιά του είναι άκρως εξελιγμένο και ιδιαίτερα αποτελεσματικό. Βασίζεται σε έναν κινητήρα 1.500 κ.εκ. ο οποίος λειτουργεί στον κύκλο Atkinson και έχει μέγιστη ισχύ 116 ίππων και ροπή που φθάνει στα 270 Nm.

Το κινητήριο σύνολο συνδυάζεται με ένα πολύ βελτιωμένο στην λειτουργία του και στην αμεσότητα των αντιδράσεών του αυτόματο κιβώτιο e-CVT. Εξαιρετικές είναι και οι επιδόσεις του νέου υβριδικού Yaris με το 0-100 km/h να ολοκληρώνεται σε μόλις 9,7 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα να φτάνει τα 175 χλμ/ώρα. Το εξελιγμένο υβριδικό σύστημα του νέου Yaris επιτυγχάνει ακαριαία απόδοση της ροπής από μηδενικές στροφές, έχει την δυνατότητα κίνησης έως και 80% αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια, ενώ η μέση κατανάλωση είναι εξαιρετικά χαμηλή, 2,8 lt/100 km και οι εκπομπές CO2 μόλις στα 64 gr/km.

Σε όλα τα παραπάνω έρχεται να προστεθεί η νέα διάσταση στην προσωπικότητα του Yaris, η παιχνιδιάρικη οδική του συμπεριφορά. Το νέο πλαίσιο και το χαμηλότερο κέντρο βάρους έχουν δημιουργήσει ένα αυτοκίνητο που χαίρεσαι να οδηγείς και απολαμβάνεις μαζί του κάθε είδους διαδρομή.

Απόλυτα σίγουρο και ασφαλές αλλά και ιδιαίτερα πολιτισμένο χάρη στην σωστή λειτουργία της ανάρτησης και το αθόρυβο υβριδικό σύστημα, το νέο Yaris αποτελεί την κορύφωση μιας μακράς πορείας εξέλιξης ενός εμβληματικού μοντέλου της σύγχρονης αυτοκινητοβιομηχανίας. Είναι με διαφορά το καλύτερο Yaris που φτιάχτηκε ποτέ και ως εκ τούτου ένα ακλόνητο στάνταρ για το best seller των επόμενων -πολλών- ετών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ήρθαν στην Ελλάδα τα πρώτα Toyota Yaris Cross – Πόσο κοστίζει;
Αυτή είναι η επαγγελματική έκδοση του Toyota Yaris
Aqua: Το εναλλακτικό υβριδικό Toyota Yaris με την προηγμένη μπαταρία