Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Toyota Supra GRMN: Ακόμα πιο “πιστάδικη”

Ελλάδα 12:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Toyota Supra GRMN: Ακόμα πιο “πιστάδικη”

ΝΕΑ

Toyota Supra GRMN: Ακόμα πιο “πιστάδικη”

ΝΕΑ

H Toyota, μετά το Yaris GRMN, συνεχίζει τη συνεργασία της με την ομάδα Gazoo Racing, ετοιμάζει ένα ακόμα υψηλών επιδόσεων μοντέλο, αυτή τη φορά έχοντας ως βάση τη νέα Supra, με τον υπεύθυνο του προγράμματος, Tetsuya Tada, να δηλώνει ότι το συγκεκριμένο μοντέλο θα έχει μειωμένο κατά 100 kg βάρος, σε σχέση με την βασική έκδοση.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Μιλώντας σε βρετανικό περιοδικό, ο Tada τόνισε πως η Toyota επικεντρώνεται σε δύο εκδόσεις της Supra, για δρόμο και για πίστα. Για το τελευταίο, ήδη από το 2019, η αγωνιστική Supra αναμένεται να δώσει το παρόν στο αμερικάνικο πρωτάθλημα Nascar, ενώ ετοιμάζεται και μία έκδοση που ίσως συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής στην κατηγορία LM GTE, με αρκετά σκληρούς αντιπάλους, όπως την Porsche 911 και Ferrari 488.

hardcore-toyota-supra-grmn-to-shed-100-kilograms-over-standard-model_10-chariatis-530

Το νέο ιαπωνικό κουπέ μοντέλο θα συναρμολογείται στο ίδιο εργοστάσιο με τη νέα BMW Z4, και θα διατίθεται τόσο με κινητήρα 2,0 λίτρων, όσο και με έναν τρίλιτρο υπερτροφοδοτούμενο, που θα συνδυάζονται αμφότεροι πιθανότατα με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη που προτιμήθηκε από το αυτόματο 8 σχέσεων της ZF. Σε ότι αφορά την έκδοση GRMN, φήμες αναφέρουν ότι θα διαθέτει έναν εξακύλινδρο σε σειρά, υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα με απόδοση πάνω από 350 ίππους, ενώ χάρη στην «δίαιτα» που θα έχει υποστεί, οι επιδόσεις θα είναι καταιγιστικές.

Advertisement

hardcore-toyota-supra-grmn-to-shed-100-kilograms-over-standard-model_13-chariatis-640