Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Toyota Supra Cabrio: Το επόμενο βήμα

Ελλάδα 10:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Toyota Supra Cabrio: Το επόμενο βήμα

ΝΕΑ

Toyota Supra Cabrio: Το επόμενο βήμα

ΝΕΑ

Πριν προλάβουμε να δούμε όλα τα video της νέας Toyota Supra έρχεται η X-Tomi Design και μας δίνει την πρώτη εικόνα της ανοιχτής έκδοσης του Sport Coupe της Toyota.

Advertisement
Advertisement

Αυτή είναι ίσως η περισσότερο πιθανή (προς υλοποίηση) πρόταση γιατί μην ξεχνάτε ότι η τρίτη και τέταρτη γενιά της Supra ήταν διαθέσιμες με αφαιρούμενα κομμάτια οροφής (T-bar). Πάντως η Toyota έχει παραδεχτεί ότι σκέφτεται την ιδέα μίας A90 με droptop.

Μόλις πριν από τρεις εβδομάδες, ο υπεύθυνος μηχανικός του Project Supra, Tetsuya Tada, μίλησε για τη δυνατότητα οδήγησης της νέας Supra με την αίσθηση του ανέμου στα μαλλιά σας. Αν και η επίσημη απόφαση δεν έχει ληφθεί, ο Tada δήλωσε: “Φυσικά, έχουμε στα σχέδια μας μία ανοιχτή έκδοση “. Σκεφτείτε το λίγο περισσότερο και θα δείτε πως κάτι τέτοιο δεν είναι δύσκολο, δεδομένου ότι η Supra πέμπτης γενιάς είναι στενά συνδεδεμένη με την νέα BMW Z4 roadster, οπότε κατά πάσα πιθανότητα η δημιουργία μίας ανοιχτής A90 δεν θα είναι πρόβλημα.

Advertisement
Advertisement

Ίσως έτσι ανοίξει και ένα παράθυρο (ή μία οροφή;) προς την αγορά των ΗΠΑ, γιατί ως τώρα δεν έχει κάτι αντίστοιχο (εκτός από το GT86 Convertible ως συνέχεια του FT-86 Open concept). Παρουσιάζοντας την Supra, με μαλακή οροφή, θα κλείσει μια θέση στο lineup της αυτοκινητοβιομηχανίας. Ως ιδέα μοιάζει καλή αφού ούτε η Lexus δεν έχει ανοιχτό σπορ μοντέλο, αν και η ιδέα του LC Cabrio είναι πιθανώς μια γεύση από τα μοντέλα που έρχονται.

Σε περίπτωση που η Toyota Supra Convertible πάρει το πράσινο φως για την παραγωγή, θα απευθύνεται σε ένα κομμάτι premium αγοράς έναντι της αδελφής της με την σταθερή οροφή.

Η τρίλιτρη Supra ξεκινά από τα 43.800 ευρώ (περίπου)στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά αν θέλετε παραπάνω εξοπλισμό υπάρχει η έκδοση 3.0 Premium στα 47.225 ευρώ ενώ για κάτι ιδιαίτερο δείτε την έκδοση Launch Edition στα 48.333 ευρώ με ορισμένες οπτικές αναβαθμίσεις.

Advertisement

Ένα ταχύτερο Supra GRMN έχει ήδη επιβεβαιωθεί (το περιμένουμε) και αυτό προφανώς θα κοστίζει κάτι περισσότερο.