Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Toyota: Στρατηγική συνεργασία με την CATL

Ελλάδα 2:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Toyota: Στρατηγική συνεργασία με την CATL

ΝΕΑ

Toyota: Στρατηγική συνεργασία με την CATL

ΝΕΑ

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία εξασφαλίζει την προμήθεια ανθεκτικών μπαταριών υψηλής ποιότητας.

Advertisement
Advertisement

Η Toyota συμφώνησε να αγοράσει μπαταρίες από την Contemporary Amperex Technology (CATL) Η οποία αποτελεί μέρος μια ευρύτερης εταιρικής σχέσης μεταξύ των δύο βιομηχανιών καθώς ολοένα και περισσότεροι κατασκευαστές αναζητούν σταθερό προμηθευτή μπαταριών για τα ηλεκτρικά τους οχήματα.

Οι δύο εταιρείες συζητούν επίσης διάφορα θέματα, που περιλαμβάνουν την από κοινού ανάπτυξη νέων τεχνολογιών έως και την ανακύκλωση που αποτελεί σημαντικό πρόβλημα της ηλεκτροκίνησης εξαιτίας της τοξικότητας που παράγεται κατά την ανακύκλωσή τους.

Advertisement
Advertisement

Η συμφωνία αποτελεί μεγάλη νίκη της CATL έναντι του άλλου εταίρου της Toyota που δεν είναι άλλος από την Panasonic αλλά οι όροι της συμφωνίας δεν αποκαλύφθηκαν.

Οι παγκόσμιες αυτοκινητοβιομηχανίες αγωνίζονται να αποκτήσουν όσο μπορούν μεγαλύτερη πρόσβαση σε εταιρείες παραγωγής μπαταριών εξαιτίας της αύξησης παραγωγής των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Για παράδειγμα, το VW Group έχει λάβει μέτρα για να εξασφαλίσει αρκετές μπαταρίες από την Samsung της Νότιας Κορέας.

Advertisement

Η Daimler στοιχηματίζει ότι το ήμισυ των παγκόσμιων πωλήσεών της θα είναι ηλεκτρικές μέχρι το 2030.

«Είναι κρίσιμο το γεγονός ότι η Toyota συνεργάζεται με την CATL για να εξασφαλίσει την προμήθεια υψηλής ποιότητας, ανθεκτικών μπαταριών. Η συνεργασία είναι μια φυσική κίνηση στην ηλεκτροκίνηση των αυτοκινήτων», δήλωσε αναλυτής της Sawakami Asset Management.

Advertisement

Η Toyota και η VW επιδιώκουν να ξεπεράσουν την Tesla και τη Nissan καθώς οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες ανακοίνωσαν επενδύσεις δεκάδων δισ. δολαρίων για μπαταρίες.

Αλλά χρειάζεται περισσότερη δουλειά. «Η CATL και η Toyota συμφωνούν ότι η σταθερή παροχή ηλεκτρικών στηλών είναι κρίσιμη και ότι η τεχνολογία των μπαταριών πρέπει να αναπτυχθεί περαιτέρω και να προχωρήσει», επισήμανε η Toyota.

Μετά από χρόνια με επίκεντρο την υβριδική τεχνολογία και την τεχνολογία των κυψελών καυσίμου, η Toyota αγκαλιάζει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Ο κατασκευαστής του Prius προβλέπει ετήσιες πωλήσεις 5,5 εκατομμυρίων EV παγκοσμίως έως το 2025.

Advertisement

Η συμφωνία με την CATL θα βοηθήσει τη Toyota να διαφοροποιηθεί από τους ανταγωνιστές της.

Η Toyota πραγματοποίησε επίσης μια συμφωνία για μπαταρίες με την BYD από την Κίνα και λέγεται ότι σχεδιάζει μια κοινοπραξία το επόμενο έτος με την Panasonic η οποία παρέχει ήδη μπαταρίες λιθίου για τα μοντέλα της Toyota, συμπεριλαμβανομένου του plug-in Prius.