Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Toyota: Παρουσιάζει ηλεκτρικό με φόρτιση σε 10 λεπτά

Ελλάδα 14:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Toyota: Παρουσιάζει ηλεκτρικό με φόρτιση σε 10 λεπτά

Mobility

Toyota: Παρουσιάζει ηλεκτρικό με φόρτιση σε 10 λεπτά

Mobility

Μέσα στο 2021 η Toyota θα αποκαλύψει το πρωτότυπό της με την προηγμένη μπαταρία ξηρού τύπου που θα επιτρέπει φόρτιση σε 10 λεπτά της ώρας και θα παρουσιάζει διπλάσια χιλιομετρική αυτονομία.

Advertisement
Advertisement

Η Toyota θα παρουσιάσει μια προηγμένη μπαταρία της οποίας η παραγωγή όλα δείχνουν πως θα ξεκινήσει μέσα στο 2021, φέρνοντας επανάσταση στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, τα ηλεκτρικά οχήματα που εξελίσσονται από την Toyota με τη συγκεκριμένη τεχνολογία μπαταρίας θα έχουν αυτονομία υπερδιπλάσια σε σχέση με όσα ξέρουμε μέχρι σήμερα από τις μπαταρίες ιόντων λιθίου. Επιπρόσθετα, οι νέες μπαταρίες θα χρειάζονται κλάσμα του χρόνου που απαιτείται σήμερα για την πλήρη φόρτισή τους, ενώ θα παρουσιάζουν και σημαντικά μειωμένο κίνδυνο ανάφλεξης σε περίπτωση σύγκρουσης, σε σύγκριση πάντα με την τεχνολογία των μπαταριών που χρησιμοποιείται σήμερα.

Advertisement
Advertisement

Η Nikkei Asia αναφέρει ότι η Toyota έχει πάνω από 1.000 διπλώματα ευρεσιτεχνίας που περιλαμβάνουν μπαταρίες στερεάς κατάστασης και ηγείται της προσπάθειας που συμμετέχουν κι άλλες εταιρείες, να φέρει σύντομα ένα ηλεκτρικό μοντέλο με μπαταρία ξηρού τύπου στην αγορά. Για να προετοιμαστούν για τη νέα γενιά μπαταριών, οι προμηθευτές υλικών για τις αυτοκινητοβιομηχανίες είναι υποχρεωμένες από τώρα να δημιουργήσουν τις νέες υποδομές που θα απαιτούνται για να προχωρήσει στο επόμενο επίπεδο η τεχνολογία των μπαταριών. Για παράδειγμα, η Mitsui Mining and Smelting, θα ξεκινήσει μια πιλοτική εγκατάσταση που θα είναι έτοιμη να παράγει στερεάς μορφής ηλεκτρολύτες για τις μπαταρίες. Ταυτόχρονα και άλλες εταιρείες, όπως η Idemitsu Kosan και η Sumitomo Chemical εξελίσσου αντίστοιχες τεχνολογικές λύσεις.

Δείτε επίσης:

Advertisement

Πρώτες εικόνες από τις δοκιμές του νέου Toyota Aygo

H Toyota Corolla του μέλλοντος αποτυπώνεται ψηφιακά

Advertisement

Συγκριτικό: Peugeot 2008 1.5 Diesel vs Toyota C-HR 1.8 Hybrid

 

 

Advertisement