Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Toyota και Subaru έρχονται πιο κοντά

Ελλάδα 5:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Toyota και Subaru έρχονται πιο κοντά

ΝΕΑ

Toyota και Subaru έρχονται πιο κοντά

ΝΕΑ

Οι Toyota Motor και Subaru ανακοίνωσαν σήμερα μια νέα συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών η οποία θα τις φέρει πιο κοντά σαν οντότητες, ενώ θα ενισχύσει παράλληλα σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό τη συνεργασία που έχουν σε τομείς όπως αυτόνομη οδήγηση και τεχνολογίες τετρακίνησης.

Advertisement
Advertisement

 

Οι Toyota και Subaru συνεργάζονται από το 2005 με την Subaru να παράγει αυτοκίνητα για την Toyota και την Toyota να προμηθεύει με αυτοκίνητα την Subaru, με τις δύο εταιρίες να συνεργάζονται φυσικά και στην από κοινού εξέλιξη των Toyota 86 και Subaru BRZ.

Advertisement
Advertisement

Οι δύο εταιρίες το καλοκαίρι ανακοίνωσαν και την συνεργασία τους για την από κοινού εξέλιξη πλατφόρμας για πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα (BEV) αλλά και ένα μοντέλο που θα προκύψει από αυτή την πλατφόρμα και θα συνδυάζει τις τεχνολογίες τετρακίνησης της Subaru με την τεχνογνωσία της Toyota στην ηλεκτροκίνηση.

Τώρα οι δύο ιαπωνικές εταιρίες έρχονται να συσφίξουν ακόμη περισσότερο τους μεταξύ τους δεσμούς με στόχο την εξέλιξη ακόμη καλύτερων αυτοκινήτων με την Toyota να αυξάνει το μερίδιό της στην Subaru και την δεύτερη να προχωρά σε αγορά μετοχών του ιαπωνικού κολοσσού.

Ειδικότερα η Toyota θα αυξήσει το μερίδιο της στην Subaru στο 20% από το 16,83% που βρίσκεται σήμερα αυξάνοντας ανάλογα και το δικαίωμα ψήφου που έχει στις αποφάσεις που παίρνει η εταιρία, βάζοντας πλώρη για να κάνει την Subaru θυγατρική της.

Advertisement

Παράλληλα οι δύο εταιρίες θα εξελίξουν από κοινού νέα τετρακίνητα μοντέλα, αλλά και την επόμενη γενιά των Toyota 86 και Subaru BRZ. Επίσης η Subaru θα αξιοποιήσει τα υβριδικά συστήματα κίνησης της Toyota σε περισσότερα μοντέλα της, ενώ οι δύο εταιρίες θα συνεργαστούν πάνω στην συνδεσιμότητα των μοντέλων τους αλλά και στο πεδίο της αυτόνομης οδήγησης.

Advertisement

Για αυτό το νέο κεφάλαιο στη συνεργασία μεταξύ των δύο εταιριών ο πρόεδρος της Toyota, Akio Toyoda δήλωσε: “Σε αυτή την πρωτοφανή μεταμόρφωση (σ.σ. που περνά η αυτοκινητοβιομηχανία) ακόμη και αν οι τομείς τις συνδεσιμότητας, της αυτόνομης οδήγησης, της ηλεκτροκίνησης και του sharing αλλάξουν τα αυτοκίνητα όπως τα γνωρίζουμε, η διασκέδαση κατά την οδήγηση θα παραμείνει ένα βασικό κομμάτι των αυτοκινήτων και είναι κάτι που νομίζουμε ότι πρέπει να συνεχίσουμε να διατηρούμε. Εγώ προσωπικά είμαι ραλίστας και μέσα από την εμπειρία μου και την προπόνησή μου με ένα Impreza, έχω νιώσει στις φλέβες μου τις θαυμαστές τεχνολογίες τετρακίνησης της Subaru. Παράλληλα, εμείς στην Toyota πιέζουμε δυνατά για να εξελίξουμε τις δικές μας τεχνολογίες τετρακίνησης με την συμμετοχή μας στο WRC, μεταξύ άλλων δραστηριοτήτων. Οι εταιρίες μας που και οι δύο βρίσκονται στην αναζήτηση της οδηγικής απόλαυσης, τώρα θέλουν να κατασκευάσουν ακόμη καλύτερα αυτοκίνητα για αυτή τη νέα εποχή ενώνοντας τις δυνάμεις τους και ενισχύοντας ακόμη περισσότερο την σχέση τους”

Από την μεριά του, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Subaru, Tomomi Nakamura, είπε: “Μεταξύ της εταιρίας μας και της Toyota υπάρχει μια συμμαχία που έχει ήδη ιστορία 14 ετών. Αυτή την περίοδο ενισχύσαμε τους δεσμούς μας σε διάφορους τομείς, όπως στην εξέλιξη προϊόντων, την παραγωγή και στις πωλήσεις αλλά και στην ανταλλαγή προσωπικού. Πηγαίνοντας την σχέση μας ένα βήμα παραπέρα και βελτιώνοντας από κοινού τις τεχνολογίες μας θα ισχυροποιήσουμε την ικανότητά μας να αντιδράσουμε σε αυτή τη νέα εποχή και θα επιταχύνουμε την διαδικασία να κατασκευάσουμε ακόμη καλύτερα αυτοκίνητα.”