Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Toyota: Υπεριώδες φως για τα μικρόβια

Ελλάδα 6:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Toyota: Υπεριώδες φως για τα μικρόβια

ΝΕΑ

Toyota: Υπεριώδες φως για τα μικρόβια

ΝΕΑ

Όπως προδίδουν κάποια σχέδια από κατάθεση δικαιολογητικών για κατοχύρωση πατέντας, η Toyota έχει εξελίξει ένα σύστημα με υπεριώδη φωτισμό καμπίνας για λόγους απολύμανσης.

Advertisement
Advertisement

Το υπεριώδες φως που απολυμαίνει ολόκληρο το εσωτερικό, ενεργοποιείται αφού φτάσει το όχημα στον τελικό προορισμό και οι επιβάτες έχουν φύγει.

Η τεχνολογία αυτή, που περιγράφεται σε ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας ως «απολύμανση καμπίνας οχήματος με υπεριώδες φως» μπορεί να παίξει το ρόλο του μικροβιοκτόνου παράγοντα. Δεν είναι καθόλου σίγουρο το ότι θα προχωρήσει και θα μπει στη λίστα με τα χαρακτηριστικά κάποιου μοντέλου αλλά είναι έτσι και αλλιώς σημαντικό για μια εταιρεία όπως είναι η Toyota να κάνει έρευνες προς την κατεύθυνση αυτή.

Advertisement
Advertisement

Η ιδέα της Toyota θα είχε ιδιαίτερο νόημα κυρίως σε οχήματα που χρησιμοποιούνται για υπηρεσίες κοινής χρήσης και ταξί, αρκεί με το τέλος της διαδρομής (στην περίπτωση των ταξί) ο οδηγός να κάνει διάλειμμα αφήνοντας το υπεριώδες φως να κάνει την απολύμανση της καμπίνας. Η Ιαπωνική εταιρεία κάνει λόγο για ένα πολύ μεγάλο αριθμό αισθητήρων που υποστηρίζουν τη συγκεκριμένη εφαρμογή.

Η Toyota κατέθεσε τα δικαιολογητικά για το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, τον Ιούνιο του 2020 σε μια εποχή που η καταπολέμηση των μικροβίων ήταν η πρώτη προτεραιότητα σε όλο τον κόσμο. Είναι προφανώς πολύ νωρίς ακόμα δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό για τις προθέσεις της Toyota και το αν ένα τέτοιο σύστημα φτάσει σε μοντέλα παραγωγής.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ξεκινήστε την απόσυρση τώρα
Το νέο Citroen C5 X είναι το Best Large Car του WWCOTY
Honda Civic: Κορυφαία ευρυχωρία επιπέδου SUV