Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

Toyota Hilux: Τα σημεία που ξεχωρίζει

Ελλάδα 18:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Toyota Hilux: Τα σημεία που ξεχωρίζει

Fleet Cars

Toyota Hilux: Τα σημεία που ξεχωρίζει

Fleet Cars

Στην όγδοη γενιά του, το ανοιχτό ημιφορτηγό της Toyota έχει ακόμη μεγαλύτερη απόδοση, τεχνολογία, στυλ και έντονα οπτικά χαρακτηριστικά.

Advertisement
Advertisement

Τα σημεία στα οποία το Toyota Hilux ξεχωρίζει είναι η επιλογή της Comfort μονής καμπίνας Extra Cab (μιάμιση) ή Double Cab (διπλής καμπίνας), οι νέες εκδόσεις (TSS & Cruiser) και το νέο μοτέρ 204 ίππων.

Η γκάμα του Hilux μεγαλώνει και έχει αναθεωρηθεί σύμφωνα με τις εξελισσόμενες τάσεις της αγοράς, με τις δύο πρώτες εκδόσεις της σειράς να αποτελούν τα… εργαλεία δουλειάς και την μεσαία και κορυφαία έκδοση να έχουν υψηλό επίπεδο εξοπλισμού. Οι δύο τελευταίες απευθύνονται σε αυτούς που θέλουν να συνδυάσουν δουλειά, διασκέδαση, hobby ή Outdoor δραστηριότητες.

Advertisement
Advertisement

Εξωτερικό στυλ

Η πιο ορατή αλλαγή είναι στο μπροστινό μέρος, με τα νέα λεπτά φωτιστικά σώματα, τα οποία πλαισιώνουν την «μάσκα» και τον ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα. Οι αλλαγές στα σημεία αυτά δίνουν στο Hilux μια μοντέρνα, αλλά αναμφισβήτητα «σκληρή»/δυναμική εμφάνιση. Στις εκδόσεις με κορυφαίο επίπεδο εξοπλισμού (Cruiser για την πατρίδα μας) η εμπρός «μάσκα» είναι μεγαλύτερη με τραπεζοειδές σχήμα, πλατύ περίγραμμα χρωμίου, οριζόντιες γρίλιες «μάσκας», νέο περίγραμμα στα φώτα ομίχλης σε σχήμα μπούμερανγκ και ενσωματωμένο προστατευτικό προφυλακτήρα. Τα εισαγωγικά μοντέλα διαθέτουν φώτα «αλογόνου» τεσσάρων λαμπτήρων, ενώ οι κορυφαίες εκδόσεις έχουν φωτιστικά σώματα Bi-LED και φλας LED. Εννέα εξωτερικά χρώματα προσφέρονται, όπως το νέο Oxide Bronze, το Pearl White (πρώτη φορά στο Hilux) και το Attitude Black.

Τροχοί και ελαστικά    

Advertisement

Οι εκδόσεις με πλούσιο εξοπλισμό θα έχουν τροχούς ελαφρού κράματος 17 ιντσών σε μεταλλικό φινίρισμα Dark Grey με ελαστικά 265-65-R17 ή δίχρωμες ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών με κατεργασμένη επιφάνεια και σκούρα κεντρικά καπάκια (ελαστικά 265-60-R18).

Advertisement

Εσωτερικές αναβαθμίσεις

Ένας νέος σχεδιασμός στο ταμπλό οργάνων ελέγχου καλωσορίζει τον οδηγό. Ο πίνακας διαθέτει ξεχωριστή οθόνη πληροφοριών στο κέντρο του (διαχωρίζεται από τα κυκλικά όργανα με μεταλλικά ένθετα) ενώ τα τελευταία έχουν μεταλλική στεφάνη. Το σύστημα ψυχαγωγίας 8 ιντσών έχει τον σχεδιασμό floating στην οθόνη (σαν να πλέει στην κονσόλα) διατηρώντας ταυτόχρονα και τα περιστροφικά κουμπιά ρύθμισης για ευκολία στη χρήση. Τα εσωτερικά διακοσμητικά πάνελ και τα καθίσματα είναι επενδυμένα με διάτρητο δέρμα ενώ υπάρχει μπλε φωτισμός χαμηλά στις πόρτες στους διακόπτες και το μοχλό ταχυτήτων.

Περισσότερη ισχύς & απόδοση

Advertisement

Ο κινητήρας 2.8 GD-6 παρέχει τώρα 204 ίππων και 500Nm με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Οι μηχανικοί της Toyota έχουν βελτιώσει την οικονομία καυσίμου υιοθετώντας έναν μεγαλύτερο υπερσυμπιεστή και ένα νέο σύστημα ψεκασμού common-rail. Το εξατάχυτο αυτόματο κιβώτιο δίνει βελτιωμένη επιτάχυνση και βοηθά την ρυμούλκηση. Έτσι το μοντέλο 2,4 GD-6 4×4 μπορεί τώρα να… τραβήξει έως 3,5 τόνους, όπως και το 2,8 GD-6 4×4.

Βελτιωμένη άνεση, εύκολη οδήγηση

Στην ένατη γενιά του το Hilux είναι πιο άνετο, πιο εύκολο στην οδήγηση χωρίς να διακυβεύεται η απόδοση και η αντοχή εκτός δρόμου χάρη στο νέο set up της ανάρτησης, με heavy duty αμορτισέρ/ελατήρια, παρέχοντας πιο ευέλικτο χειρισμό και βελτιώνοντας την άνεση ειδικά όταν το αυτοκίνητο δεν είναι φορτωμένο. Ταυτόχρονα, το Hilux διατηρεί τη φημισμένη απόδοση εκτός δρόμου, την ικανότητα μεταφοράς φορτίου, τη σταθερότητα και τον έλεγχο αμαξώματος – συμπεριλαμβανομένης της απόδοσης σε δύσκολους χωματόδρομους.

Εξοπλισμός νέας γενιάς

Ο εξοπλισμός των κορυφαίων εκδόσεων περιλαμβάνει σύστημα ψυχαγωγίας 8 ιντσών με λειτουργίες Apple CarPlay και Android Auto, επιτρέποντας στους χρήστες να αντικατοπτρίζουν εφαρμογές από το κινητό τους τηλέφωνο. Περιλαμβάνονται οι Χάρτες Google και η εφαρμογή GPS Waze. Οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση στις βιβλιοθήκες μουσικής μέσω των Apple Music, JOOX, Spotify και SoundCloud. Η ασύρματη τηλεφωνία υποστηρίζεται μέσω Bluetooth με είσοδο USB για πρόσθετες επιλογές πολυμέσων.

Προδιαγραφές και αναβαθμίσεις

Από τις αρχικές εκδόσεις το νέο Hilux θα διαθέτει σήμα πέδησης έκτακτης ανάγκης, υδραυλικό τιμόνι, Limited Slip Differential (LSD) και Variable Flow Control. Όσο ανεβαίνετε στα επίπεδα εξοπλισμού θα έχετε: Προβολείς ομίχλης LED, η διευρυμένη Οθόνη Πολλαπλών Πληροφοριών (MID) και ο Έλεγχος Απόστασης Parking (PDC), φώτα Bi -LED, δερμάτινη εσωτερική επένδυση, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα μπροστινά καθίσματα, σύστημα ήχου 9 ηχείων, είσοδο χωρίς κλειδί και εκκίνηση με μπουτόν.

Ασφάλεια

Για πρώτη φορά το Hilux, εφοδιάζεται με το Toyota Safety Sense (που περικλείει τα TSS σύστημα προειδοποίησης σύγκρουσης, το Lane Departure Alert και το Adaptive Cruise Control). Τέλος όλα τα μοντέλα Hilux είναι επίσης εξοπλισμένα με το σύστημα τηλεματικής Toyota Connect με hotspot Wi-Fi εντός του αυτοκινήτου και δωρεάν δεδομένα 15Gb.

 

Διαβάστε επίσης:

Το Toyota Hilux και σε GR έκδοση

Toyota Hilux Black Bison Edition: Για κάθε έδαφος

Το πιο σκληρό Toyota Hilux στον κόσμο