Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Toyota GR 86: Και shooting brake έχω…

Ελλάδα 7:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Toyota GR 86: Και shooting brake έχω…

ΝΕΑ

Toyota GR 86: Και shooting brake έχω…

ΝΕΑ

Η επίσημη αποκάλυψη του Toyota GR 86 του 2022 δεν βάζει φρένο στις τρελές σκέψεις ανεξάρτητων σχεδιαστών οι οποίοι δεν διστάζουν να προσθέσουν νέες εκδοχές στη μορφή του.

Advertisement
Advertisement

Το GR 86 δεν αποτελεί εξαίρεση, μια shooting brake έκδοση διέρρευσε ανεπίσημα, έτσι όπως την φαντάστηκε η X-Tomi.
Προτού προχωρήσουμε περαιτέρω, να σας υπενθυμίσουμε πως πρόκειται καθαρά για ένα φανταστικό σενάριο, μία από τις πολλές καλοσχεδιασμένες αποδόσεις που έχουμε δει από την X-Tomi Design όλα αυτά τα χρόνια.

Αυτή τη φορά, η μετατροπή του coupe σε shooting brake φαίνεται αρκετά απλή, καθώς το GR 86 έχει ήδη ένα κοντό πίσω μέρος. Ισιώστε την οροφή, δημιουργήστε κατάλληλα την πίσω κολόνα και έτοιμο το εκκεντρικό “estate”. Όχι μόνο το αποτέλεσμα δείχνει καλό, αλλά περιέργως είναι επίσης και οικείο. Και ξέρουμε το γιατί…

Η πίσω κολώνα μαζί με το κρύσταλλο δανείζονται το στιλ από το υπάρχον τρίθυρο fun-to-drive της Toyota, το GR Yaris. Το εμπρός τμήμα του 86 είναι προφανώς τελείως διαφορετικό από το αντίστοιχο του Yaris και το καπό είναι μεγαλύτερο προκειμένου να φιλοξενήσει τον 4κύλινδρο βενζινοκινητήρα των 2,4 λίτρων (με χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο).

Advertisement
Advertisement

Από την κολόνα Α και προς τα πίσω, σίγουρα υπάρχουν αρκετές επιρροές από το κορυφαίο Yaris. Το hot hatch είναι ελαφρύ χρησιμοποιώντας έναν υπερτροφοδοτούμενο 3κύλινδρο κινητήρα και τετρακίνηση. Ωστόσο και ένα ισχυρό πισωκίνητο όπως αυτό εδώ, θα μπορούσε επίσης να είναι εξίσου διασκεδαστικό.

Φυσικά, δεν ξέρουμε αν θα δούμε ποτέ το GR 86 shooting brake να γίνεται πραγματικότητα. Μάλλον όχι, αφού η Toyota έχει ήδη το GR Yaris, οπότε δεν θα θελήσει προφανώς να κανιβαλίσει το “τερατάκι” της με ένα σπορ αυτοκίνητο σχεδόν ίδιου μεγέθους. Μάλλον η Subaru θα έπρεπε πραγματικά να το κατασκευάσει, καθώς το 86 είναι κλωνοποιημένος αδερφός του BRZ.

Advertisement

Ναι, απλά κοιτάξτε την απόδοση και ονειρευτείτε. Και αν σας αρέσει πραγματικά – και δεν είστε στις ΗΠΑ – απλώς πηγαίνετε να αγοράσετε ένα GR Yaris και αφήστε τα όνειρα να συνεχιστούν…

Διαβάστε επίσης:
Αυτό είναι το νέο, σπορ Toyota GR 86
Στα… άκρα με το Toyota GR Yaris (video)
Το Toyota Land Cruiser πολεμά τον Covid-19

Advertisement