Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Toyota Aygo X: Το απόλυτο μικρό crossover

Ελλάδα 16:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Toyota Aygo X: Το απόλυτο μικρό crossover

ΝΕΑ

Toyota Aygo X: Το απόλυτο μικρό crossover

ΝΕΑ

Το νέο και ταλαντούχο Toyota Aygo X αποτελεί πλέον ένα ικανό “crossover τσέπης” με πολλές και μάλιστα διαφορετικές δυνατότητες. Κοινώς, μικρό είναι το μάτι σου…

Advertisement
Advertisement

 

Το νέο Aygo X ξαναγραφεί τους κανόνες της κατηγορίας των αυτοκίνητων πόλης, προσφέροντας όλη την αυτοπεποίθηση και την αίσθηση ενός crossover υψηλής οδήγησης, αλλά με τα αποκλειστικά χαρακτηριστικά και την ευελιξία ενός συμπαγούς αυτοκινήτου πόλης.

Με μεγαλύτερες διαστάσεις, επικαιροποιημένη εμφάνιση, αυξημένη απόσταση από το έδαφος και νέες σύγχρονες τεχνολογίες, το Aygo X διεκδικεί με μεγαλύτερες αξιώσεις την προσοχή του νεανικού αγοραστικού κοινού που επιζητά την πρακτικότητα, χωρίς να εγκαταλείπει τις εκδρομικές του ανησυχίες.

Advertisement
Advertisement

Η μοναδική bi-tone σχεδίαση και οι εντυπωσιακοί προβολείς LED ενισχύουν την εικόνα, αποπνέοντας πρωτοτυπία και παιχνιδιάρικο χαρακτήρα, ενώ ο σχεδιασμός των πίσω φώτων διατηρεί το εμβληματικό σχήμα της υπογραφής Aygo.

Aygo X

Η βάση του Aygo X είναι η πλατφόρμα “GA-B” των Yaris και Yaris Cross, με τo μήκος του μοντέλου πλέον να εκτοξεύεται στα 3.700 χλστ. (+235 χλστ.) το πλάτος στα 1.740 χλστ. (+125 χλστ.), το ύψος στα 1.525 χλστ, και το μεταξόνιο τα 2.430 χλστ. (+90 χλστ.).

Η αύξηση του πλάτους σηματοδότησε και την ενίσχυση της ευρυχωρίας της καμπίνας , με την απόσταση των καθισμάτων του συνοδηγού και του οδηγού μεγαλώνει κατά 20 χλστ. αυξάνοντας τον χώρο για τους αγκώνες τους κατά 45 χλστ. Εκ των κορυφαίων στην κατηγορία (A-Segment) είναι και ο χώρος αποσκευών που αυξήθηκε κατά 60 λίτρα, φτάνοντας πλέον τα 231 λτ.

Advertisement

Σημαντικό στοιχείο αποτελεί επίσης το γεγονός πως ο κύκλος στροφής δεν ξεπερνά τα 4,7 μέτρα διευκολύνοντας την κυκλοφορία εντός πόλης, η απόσταση από το έδαφος έχει αυξηθεί κατά 11 χλστ., για την απρόσκοπτη εγκατάλειψη της σιγουριάς της ασφάλτου και η θέση οδήγησης έχει ψηλώσει κατά 55 χλστ. για καλύτερη εποπτική ορατότητα.

Advertisement

Το Aygo X προσφέρεται και σε έκδοση με ηλεκτρικά αναδιπλούμενη υφασμάτινη οροφή, με μεγαλύτερο άνοιγμα (+40 χλστ.) την ίδια ώρα που για την κατασκευή του αμαξώματος έχει γίνει εκτενής χρήση ηχομονωτικών υλικών.

Tο εντυπωσιακό crossover της Toyota φέρει μυώδη εμφάνιση, με τοξωτή οροφή να ενισχύει περαιτέρω τον σπορτίφ χαρακτήρα του. Στο μπροστινό μέρος το βλέμμα μαγνητίζουν τα αιχμηρά LED φώτα σχήματος “C”, αλλά και η επιβλητική, χαμηλά τοποθετημένη μάσκα που ενσωματώνει τα φώτα ομίχλης και ενώνεται αρμονικά με τον προφυλακτήρα. Ξεχωριστό χαρακτήρα φέρει και το πίσω μέρος, με τη διακριτική αεροτομή, τα σχήματος “S” φώτα, αλλά και την ονομασία “Aygo X”.

Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην εξατομίκευση, το Aygo X προσφέρεται με μια μοντέρνα παλέτα χρωματικών επιλογών (Cardamom, Chilli, Ginger και Juniper) που συνδυάζονται με μαύρη οροφή. Ομόχρωμο είναι και το πίσω τμήμα του αυτοκινήτου, μια πρωτοβουλία που φανερώνει τη νεανική διάθεση του.

Advertisement

Τα ίδια φωτεινά χρώματα μπορούν να εφαρμοστούν και στο εσωτερικό, όπου είναι διάχυτη η αύρα ψηφιοποίησης. Εξοπλισμένο με το νέο διαισθητικό σύστημα πολυμέσων Toyota Smart Connect, το Aygo X προσφέρει απρόσκοπτη, ασύρματη σύνδεση με το smartphone σας, ενώ η HD οθόνη 9’’ και το κορυφαίας ποιότητας ηχοσύστημα JBL κάνει τις διαδρομές σας απολαυστικές. Το Aygo X ενσωματώνει μια σειρά συνδεδεμένων υπηρεσιών όπως το Cloud σύστημα πλοήγησης και τον ψηφιακό βοηθό.

Το «παρών» φυσικά δίνει και η δέσμη συστημάτων ασφαλείας Toyota Safety Sense, που απαρτίζεται από αισθητήρες καμερών και σύστημα αποφυγής σύγκρουσης (Pre-Collision System) με εντοπισμό οχημάτων ακόμα και σε μεγάλες ταχύτητες.

Το Aygo X επιστρατεύει το σύστημα ανίχνευσης πεζών (μέρα/νύχτα) και ποδηλατών (μέρα), όπως και τις τεχνολογίες Collision Mitigation Support, Ενεργό Cruise Control και το σύστημα διατήρησης στη λωρίδα κυκλοφορίας.

H παθητική ασφάλεια του Aygo X βρίσκεται επίσης σε υψηλό επίπεδο, μέσω σημαντικών δομικών ενισχύσεων για τον μετριασμό των επιπτώσεων σε περίπτωση ατυχήματος.

Την σβέλτη κίνηση του νέου και πρωτοποριακού Aygo X εξασφαλίζει ο προικισμένος 1.000άρης 3κύλινδρος βενζινοκινητήρας των 72 ίππων και 93 Nm ροπής που συνδυάζεται είτε με 5άρι μηχανικό, είτε με αυτόματο CVT κιβώτιο.

Στην πρώτη περίπτωση η τελική ταχύτητα φτάνει τα 158 χλμ./ώρα και στην αυτόματη έκδοση στα 151 χλμ./ώρα. Ο νέος κινητήρας υπέστη σημαντικές αναβαθμίσεις, έτσι η κατανάλωσης καυσίμου περιορίζεται μόλις στα 4,7 λτ./100 χλμ (WLTP) και οι εκπομπές CO2 στα 107 γρμ./χλμ. (εξαιρείται από τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας).

Το νέο Toyota Aygo X αποτελεί κυριολεκτικά μια κατηγορία από μόνο του. Εντυπωσιακό σχεδιαστικά, λειτουργικό εσωτερικά, μπορεί να κινηθεί παντού και πάντα απρόσκοπτα αγνοώντας την μορφολογία του εδάφους και τις καιρικές συνθήκες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσο κοστίζει το Toyota Aygo X στην Ελλάδα;
Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Toyota Aygo X
Toyota Aygo X: Φανταστείτε ξανά το αυτοκίνητο πόλης